Nintendo Treehouse – Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin gameplay

Nintendo Treehouse – Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin gameplay

De livestream van Nintendo Treehouse heeft ons de eerste live gameplay-beelden laten zien van de aankomende Nintendo Switch-titel, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

Het Monster Hunter-vervolg op de originele spin-off Monster Hunter Stories 3DS-game die in 2016 werd gelanceerd, wordt op 9 juli gelanceerd met een demo die later deze maand op 25 juni naar de Switch eShop komt.

We hebben een goed beeld gekregen van hoe de game eruitziet op Nintendo’s hybride console, een kleine verzameling Monsters (of Monsties, in dit geval) die je tegenkomt en bevriend raakt en een reis maakte naar enkele van de locaties die zullen beschikbaar zijn om te doorkruisen in het hoofdspel.

video
play-rounded-fill

Het team begon hun avontuur met het besturen van de hoofdpersoon uit de titel, die toevallig de kleinzoon is van het hoofdpersonage in de originele Monster Hunter Stories-game. Er is ons verteld dat het verhaal zal voortbouwen op de erfenis van de vorige cast en dat fans van het origineel veel waarde zullen vinden in het verhaal, terwijl nieuwkomers snel op snelheid kunnen komen als ze de 2016 3DS niet hebben ervaren titel.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin-gameplay

Na ons het levendige Mahana Village te hebben laten zien – de eerste hoofdlocatie in de demo – breidde het spel zich uit tot een glorieuze en vrolijke Pona Grasslands waar enkele bekende Monsters uit de serie te vinden zijn; zwervend rond de glooiende heuvels en koesterend in de zon die over de oceaan en velden geworpen wordt. Het is zeker een opsteker vergeleken met het 3DS-uitje, en er leken een heleboel locaties te ontdekken en te bewonderen. Genesteld in de Grasslands volgde het eerste gevecht en kregen we een kijkje in de gevechtsmechanica.

Afwijkend van de traditionele manier van vechten en het verslaan van Monsters in de hoofdgames, heeft Monster Hunter Stories 2 turn-based gevechten en de gebruikelijke basisfuncties die je zou verwachten. Omdat je alleen de hoofdpersoon kunt besturen, krijg je constant inzicht in wat je teamgenoten aan het doen zijn in elke beurt met handige indicatoren en stat-meters. Samenwerken en strategieën bedenken door gebruik te maken van de move-set van je team is de sleutel tot het verslaan van je vijanden, en het ziet er allemaal erg mooi uit terwijl je dat doet.

Als je de mogelijkheid hebt om ‘s middags of ‘s avonds naar de belangrijkste delen van het spel te gaan, krijg je verschillende resultaten als het gaat om het vinden van materialen om wapens en bepantsering te maken. Het Treehouse-team ontging ook aan andere veranderingen die zullen plaatsvinden, afhankelijk van het tijdstip van de dag, maar we zullen zelf moeten zien waar die veranderingen uit bestaan, aangezien ze redelijk gesloten bleven. Hoe dan ook, Monsters ontwijken die je niet wilt bestrijden en Monster Dens verkennen – vooral de gouden! – leek een soepel proces te zijn en een die met een vriend kan worden gespeeld in een coöpmodus, wat ze helaas niet hebben laten zien, maar hebben bevestigd in de stream.

Naast het HD-likje verf zijn de veranderingen ten opzichte van het origineel nieuwe soorten wapens (bogen en geweerlansen) en bepantsering. Mensen die Monster Hunter-amiibo hebben, kunnen ze scannen om in-game stickers te verdienen . En als je opgeslagen gegevens van deze nieuwe titel hebt en met de postbode in Monster Hunter Rise praat, zal hij je een speciale talisman schenken die twee vaardigheden heeft.