Nintendo voegt nog meer klassieke games toe aan de Nintendo Switch Online-catalogus

Nintendo voegt nog meer klassieke games toe aan de Nintendo Switch Online-catalogus

Samenvatting:

Nintendo Switch Online heeft zijn aanbod uitgebreid met de toevoeging van verschillende klassieke games aan de catalogus. Abonnees van het Switch Online Expansion Pack kunnen nu genieten van iconische titels zoals The Legend Of Zelda: A Link To The Past, Perfect Dark, Metroid: Zero Mission en Turok: Dinosaur Hunter.

Deze games, oorspronkelijk uitgebracht op de Game Boy Advance en Nintendo 64, zijn nu toegankelijk op de Nintendo Switch, waardoor een nieuwe generatie spelers retro-game-ervaringen krijgt. Deze inhoud onderzoekt de details van deze nieuwe toevoegingen en biedt historische context, gameplay-inzichten en tips voor maximaal plezier. Het artikel gaat ook in op de voordelen van het Switch Online Expansion Pack en de blijvende aantrekkingskracht van retro-games, en biedt een uitgebreide gids voor zowel nieuwe als doorgewinterde gamers.


Nog meer klassieke games voor Nintendo Switch Online

Nintendo heeft fans opnieuw blij gemaakt door een selectie klassieke games toe te voegen aan de Switch Online-catalogus. Deze nieuwe toevoegingen zijn beschikbaar voor degenen die zich abonneren op de Switch Online Expansion Pack-service. De nieuwste update bevat The Legend Of Zelda: A Link To The Past, Perfect Dark, Metroid: Zero Mission en Turok: Dinosaur Hunter. Deze update brengt een nostalgisch tintje aan de moderne gameconsole, waardoor spelers hun favoriete momenten uit deze iconische games opnieuw kunnen beleven. In deze inhoud verkennen we elke nieuwe game in detail, geven we een handleiding voor de toegang ervan en bespreken we de bredere aantrekkingskracht van retro-gaming.

Het Nintendo Switch Online Expansion Pack is een verbeterde abonnementsservice die een verscheidenheid aan voordelen biedt naast het standaard Nintendo Switch Online-lidmaatschap. Abonnees krijgen toegang tot een groeiende bibliotheek met klassieke games van de Nintendo 64 en Game Boy Advance, evenals extra functies zoals de Animal Crossing: New Horizons Happy Home Paradise DLC. Deze service is ontworpen om een ​​rijkere game-ervaring te bieden, waarbij het nieuwste Nintendo-aanbod wordt gecombineerd met geliefde titels uit het verleden. De opname van deze nieuwe games breidt niet alleen de bibliotheek uit, maar verhoogt ook de waarde van het abonnement, waardoor het een aantrekkelijke optie wordt voor zowel nieuwe als bestaande leden.

video
play-rounded-fill

Nieuwe games toegevoegd aan de catalogus

The Legend Of Zelda: A Link to the Past

The Legend Of Zelda: A Link To The Past is een gerespecteerde titel in de Zelda-franchise, oorspronkelijk uitgebracht voor het Super Nintendo Entertainment System (SNES) in 1991. Deze game zette de standaard voor toekomstige Zelda-titels met zijn innovatieve gameplay, boeiend verhaal en een uitgestrekte wereld. Spelers besturen Link, een jonge held die de taak heeft prinses Zelda te redden en de kwaadaardige tovenaar Ganon te verslaan. Het top-down perspectief, de ingewikkelde puzzels en de memorabele muziek van het spel hebben zijn status als klassieker bevestigd. Nu beschikbaar op de Switch, kan een nieuwe generatie deze hoeksteen van de gamegeschiedenis ervaren.

Perfect Dark

Perfect Dark, oorspronkelijk uitgebracht in 2000 voor de Nintendo 64, is een first-person shooter ontwikkeld door Rare. De game speelt zich af in een futuristische wereld en volgt het verhaal van Joanna Dark, een agent die voor het Carrington Institute werkt. Perfect Dark staat bekend om zijn geavanceerde graphics, geavanceerde AI en diepgaande multiplayer-opties en was een technisch wonder van zijn tijd. De verhalende missies, de gevarieerde wapens en de innovatieve multiplayermodi van de game droegen bij aan de lovende kritieken. Als onderdeel van het Switch Online Expansion Pack biedt het zowel nostalgie voor oudere spelers als een spannende ontdekking voor nieuwe spelers.

Metroid: Zero Mission

Metroid: Zero Mission is een remake uit 2004 van de originele Metroid-game, die in 1986 werd uitgebracht voor het Nintendo Entertainment System (NES). Zero Mission is ontwikkeld voor de Game Boy Advance en verbetert het origineel met verbeterde graphics en bijgewerkte gameplay-mechanica en aanvullende inhoud. Spelers kruipen in de huid van Samus Aran, een premiejager op een missie om een ​​parasitair organisme, bekend als de Metroid, terug te halen. De game combineert verkenning, platformactie en gevechten in een meeslepende sci-fi-setting. De beschikbaarheid ervan op de Switch zorgt ervoor dat zowel oude fans als nieuwe spelers kunnen genieten van deze verbeterde versie van een klassiek avontuur.

Turok: Dinosaur Hunter

Turok: Dinosaur Hunter, gelanceerd in 1997 voor de Nintendo 64, is een actie-avonturenspel gebaseerd op de gelijknamige stripserie. Spelers kruipen in de huid van Turok, een krijger die de taak heeft om de barrière tussen de aarde en het Lost Land te beschermen, een wereld die wordt bewoond door dinosaurussen en andere wezens. De game staat bekend om zijn open levelontwerp, diverse vijanden en een breed scala aan wapens. De sfeervolle omgevingen en uitdagende gameplay hebben het tot een opvallende titel gemaakt. Het toevoegen van Turok: Dinosaur Hunter aan de Switch Online-catalogus biedt een nostalgische reis voor ervaren gamers en een spannend avontuur voor nieuwkomers.

Toegang krijgen tot de nieuwe games

Voor abonnees van het Switch Online Expansion Pack is toegang tot deze nieuwe games op de Nintendo Switch eenvoudig. Zorg er eerst voor dat uw abonnement actief en up-to-date is. Navigeer naar het Nintendo Switch Online-gedeelte vanuit het hoofdmenu op je console. Van daaruit heb je toegang tot de Game Boy Advance- en Nintendo 64-gamebibliotheken. De nieuwe titels, waaronder The Legend Of Zelda: A Link To The Past, Perfect Dark, Metroid: Zero Mission en Turok: Dinosaur Hunter, zullen worden vermeld onder de beschikbare games. Selecteer gewoon de game die je wilt spelen, download deze indien nodig en geniet van de ervaring.

The Legend Of Zelda: A Link To The Past

The Legend Of Zelda: A Link To The Past heeft een rijke geschiedenis als een van de bepalende games van begin jaren negentig. Het is ontwikkeld en uitgegeven door Nintendo en werd in 1991 uitgebracht voor de SNES. Deze titel is het derde deel in de Legend of Zelda-serie en wordt vaak gecrediteerd voor het versterken van veel van de gameplay-mechanismen en verhalende elementen die in daaropvolgende Zelda-games een basisbestanddeel zouden worden. De release kreeg lovende kritieken en wordt sindsdien beschouwd als een van de beste videogames aller tijden. Het succes van de game heeft ertoe bijgedragen dat de Zelda-franchise een belangrijke speler in de game-industrie is geworden.

Gameplay en functies

De gameplay van The Legend Of Zelda: A Link To The Past wordt gekenmerkt door het top-down perspectief, waardoor spelers een enorme en ingewikkelde wereld kunnen verkennen vol kerkers, puzzels en vijanden. De game introduceerde veel elementen die de steunpilaren van de serie werden, zoals het Master Sword, een parallelle wereld (de Dark World) en hartcontainers die Link’s gezondheid vergroten. Spelers moeten door verschillende kerkers navigeren, elk met zijn unieke uitdagingen en bazen, om items en vaardigheden te verzamelen die helpen bij hun zoektocht. De combinatie van verkenning, puzzels oplossen en vechten zorgt voor een evenwichtige en boeiende ervaring.

Waarom het een must-play is

The Legend Of Zelda: A Link To The Past is om verschillende redenen een must-play. De tijdloze gameplay, het boeiende verhaal en de prachtig vormgegeven wereld bieden een ervaring die decennia na de oorspronkelijke release nog steeds plezierig is. De invloed van de game op het actie-avontuurgenre valt niet te ontkennen, en het spelen ervan geeft inzicht in de evolutie van het ontwerp van videogames. Of je nu een oude fan bent die een klassieker opnieuw bezoekt of een nieuwe speler bent die deze voor de eerste keer ontdekt, A Link To The Past biedt een onvergetelijk avontuur dat het beste van retro-gaming laat zien.

Perfect donker

Perfect Dark is ontwikkeld door Rare en in 2000 uitgebracht voor de Nintendo 64. Als spirituele opvolger van het zeer succesvolle GoldenEye 007 bouwde Perfect Dark voort op de mechanica van zijn voorganger en introduceerde tegelijkertijd nieuwe functies en een complexere verhaallijn. De game speelt zich af in een futuristische wereld en volgt Joanna Dark, een agent die een wereldwijde samenzwering probeert te dwarsbomen. De game werd geprezen om zijn geavanceerde graphics, geavanceerde AI en diepgaande multiplayer-opties, waardoor het een opvallende titel op de Nintendo 64 werd. Het werd al snel een cultklassieker en wordt herinnerd als een van de beste first-person shooters van zijn tijd.

Gameplay en functies

Perfect Dark biedt een rijke singleplayer-campagne met een meeslepend verhaal, gevarieerde missies en een breed scala aan futuristische wapens en gadgets. De game beschikt ook over een robuuste multiplayer-modus, waardoor spelers competitief en coöperatief kunnen spelen. Een van de opvallende kenmerken zijn de aanpasbare AI-tegenstanders, die kunnen worden aangepast om verschillende niveaus van uitdaging te bieden. De gedetailleerde omgevingen, het complexe levelontwerp en de innovatieve gameplay-mechanica van de game onderscheiden de game van andere shooters uit die tijd. Bovendien bevat Perfect Dark verschillende multiplayermodi, zoals deathmatch en op doelstellingen gebaseerde scenario’s, waardoor de herspeelwaarde wordt vergroot.

Waarom het een must-play is

Perfect Dark is een must-play vanwege de baanbrekende gameplay en de diepgang die het bracht in het first-person shooter-genre. De combinatie van een aangrijpende verhaallijn, geavanceerde AI en diverse gameplay-opties zorgt voor een uitgebreide game-ervaring die indrukwekkend blijft. De invloed van de game is terug te zien in veel moderne shooters, waardoor het een belangrijke titel is in de geschiedenis van videogames. Of je het spel nu opnieuw bezoekt om nostalgische redenen of het voor de eerste keer speelt, Perfect Dark biedt een boeiende en uitdagende ervaring die de tand des tijds doorstaat.

Metroid: Zero Mission

Metroid: Zero Mission is een remake van de originele Metroid-game, die in 1986 voor de NES werd uitgebracht. Zero Mission, ontwikkeld door Nintendo, werd in 2004 uitgebracht voor de Game Boy Advance. Deze remake vernieuwt niet alleen de graphics en gameplay mechanica, maar breidt ook het verhaal uit en voegt nieuwe inhoud toe. De game volgt Samus Aran, een premiejager op een missie om de parasitaire Metroid-soorten uit te roeien en de Space Pirates te dwarsbomen. Zero Mission werd geprezen om zijn getrouwe aanpassing van het originele spel, de verbeterde beelden en de aanvullende inhoud die meer diepgang aan het klassieke verhaal gaf.

Gameplay en functies

Metroid: Zero Mission behoudt de kerngameplay van de originele Metroid, maar bevat moderne verbeteringen. Spelers besturen Samus terwijl ze de planeet Zebes verkent en navigeert door onderling verbonden gebieden vol vijanden, puzzels en power-ups. De game legt de nadruk op verkenning en ontdekking, met verschillende items en vaardigheden die nieuwe paden en geheimen ontsluiten. De bijgewerkte graphics zorgen voor een meeslepende ervaring, terwijl de verfijnde bediening de gameplay soepeler en responsiever maakt. Bovendien bevat Zero Mission nieuwe gebieden en bazen, waardoor het originele verhaal wordt uitgebreid en een frisse ervaring wordt geboden voor zowel nieuwe als terugkerende spelers.

Waarom het een must-play is

Metroid: Zero Mission is een must-play voor zowel fans van de Metroid-serie als nieuwkomers. De game combineert met succes de klassieke elementen van het origineel met moderne verbeteringen, wat resulteert in een boeiende en gepolijste ervaring. De focus op verkenning, sfeervolle omgevingen en uitdagende gameplay maken het tot een opvallende titel. Het spelen van Zero Mission geeft inzicht in de oorsprong van de Metroid-serie en biedt tegelijkertijd een ontzettend leuk avontuur. De mix van oud en nieuw maakt het een perfect startpunt voor degenen die niet bekend zijn met de serie en een nostalgische trip voor oude fans.

Turok: Dinosaur Hunter

Turok: Dinosaur Hunter, uitgebracht in 1997 voor de Nintendo 64, is een actie-avonturenspel ontwikkeld door Iguana Entertainment en uitgegeven door Acclaim. De game is gebaseerd op de stripserie en volgt Turok, een krijger die de taak heeft de barrière tussen de aarde en het Lost Land te beschermen, een wereld die wordt bewoond door dinosaurussen en andere prehistorische wezens. Turok: Dinosaur Hunter viel op door zijn open levelontwerp, geavanceerde graphics voor die tijd en meeslepende gameplay. Het was een van de eerste games die het potentieel van 3D-graphics op de Nintendo 64 demonstreerde, waardoor het een mijlpaal in de bibliotheek van de console werd.

Gameplay en functies

De gameplay van Turok: Dinosaur Hunter draait om verkenning, gevechten en het oplossen van puzzels. Spelers navigeren door uitgestrekte niveaus vol met diverse vijanden, variërend van dinosaurussen tot mensachtige vijanden. De game biedt een verscheidenheid aan wapens, elk met unieke kenmerken, en moedigt het strategische gebruik van deze tools aan om uitdagingen te overwinnen. Het levelontwerp is niet-lineair, waardoor spelers in hun eigen tempo kunnen verkennen en verborgen geheimen kunnen ontdekken. De atmosferische omgevingen, gecombineerd met dynamische weerseffecten en dag-nachtcycli, versterken de meeslepende ervaring. De uitdagende moeilijkheidsgraad en de lonende verkenningsmogelijkheden van het spel maken het tot een boeiend avontuur.

Waarom het een must-play is

Turok: Dinosaur Hunter is een must-play vanwege zijn pioniersrol in het actie-avontuurgenre en zijn innovatieve gebruik van 3D-graphics. De mix van verkenning, gevechten en het oplossen van puzzels biedt een rijke en gevarieerde ervaring die plezierig blijft. De sfeervolle omgevingen en uitdagende gameplay zorgen voor een gevoel van avontuur en ontdekking dat maar weinig games kunnen evenaren. Door Turok: Dinosaur Hunter op de Switch te spelen, kunnen zowel oude fans als nieuwe spelers deze klassieke titel ervaren met het gemak van moderne hardware. De blijvende aantrekkingskracht en historische betekenis maken het een waardige toevoeging aan de collectie van elke gamer.

Voordelen van het Switch Online-uitbreidingspakket

Het Switch Online Expansion Pack biedt verschillende voordelen die de algehele game-ervaring voor abonnees verbeteren. Eerst en vooral biedt het toegang tot een groeiende bibliotheek met klassieke games van de Nintendo 64 en Game Boy Advance, waardoor spelers geliefde titels opnieuw kunnen bekijken en nieuwe favorieten kunnen ontdekken. Het Expansion Pack bevat ook exclusieve DLC, zoals Animal Crossing: New Horizons Happy Home Paradise, die waarde toevoegt aan populaire games. Bovendien profiteren abonnees van verbeterd online spelen, cloudopslag en speciale aanbiedingen. De combinatie van deze functies maakt het Expansion Pack een waardevolle toevoeging voor elke Nintendo Switch-bezitter, die zowel nostalgie als nieuwe content biedt.

Aantrekkingskracht van retro-gaming

Retro-gaming heeft een unieke aantrekkingskracht die generaties overstijgt. Bij veel spelers roepen klassieke spellen een gevoel van nostalgie op, waardoor mooie herinneringen aan de kindertijd en eenvoudiger tijden naar boven komen. Deze games bevatten vaak eenvoudige gameplay-mechanismen, charmante graphics en gedenkwaardige soundtracks die spelers blijven boeien. Bovendien bieden retrogames een kijkje in de geschiedenis en evolutie van videogames, waarbij de innovaties en creativiteit worden getoond die de industrie hebben gevormd. Door de beschikbaarheid van deze games op moderne platforms, zoals de Nintendo Switch, kunnen nieuwe spelers deze klassiekers voor het eerst ervaren en de tijdloze kwaliteit ervan waarderen. De blijvende aantrekkingskracht van retro-gaming ligt in het vermogen om spelers uit verschillende tijdperken met elkaar te verbinden en een pure, plezierige ervaring te bieden.

Tips voor nieuwe spelers

Voor nieuwe spelers die zich verdiepen in de wereld van retro-gaming op de Nintendo Switch, volgen hier enkele tips om je ervaring te verbeteren. Neem eerst de tijd om de gamewereld te verkennen en ervan te genieten. Klassieke spellen belonen verkenning vaak met verborgen geheimen en bonussen. Ten tweede: wees niet bang om handleidingen of online bronnen te raadplegen als u vastloopt. Veel retrogames staan ​​bekend om hun uitdagende moeilijkheidsgraad, en met een beetje hulp kom je al een heel eind. Ten derde, experimenteer met verschillende besturingsinstellingen en weergaveopties om te ontdekken wat het beste voor u werkt. De Switch biedt verschillende aanpassingsopties die je gameplay-ervaring kunnen verbeteren. Omarm ten slotte de nostalgie en geniet van de reis. Retrogames bieden een unieke charme en eenvoud die moderne titels soms missen, waardoor ze een verfrissende verandering van tempo zijn.

Conclusie

De toevoeging van klassieke games zoals The Legend Of Zelda: A Link To The Past, Perfect Dark, Metroid: Zero Mission en Turok: Dinosaur Hunter aan de Nintendo Switch Online-catalogus is een aanzienlijke verbetering voor abonnees. Deze games brengen een rijke geschiedenis en tijdloze gameplay naar de moderne console, waardoor zowel nieuwe als terugkerende spelers van deze geliefde titels kunnen genieten. Het Switch Online Expansion Pack biedt waardevolle voordelen die de algehele game-ervaring verbeteren, waardoor het een waardevolle investering is. Of je nu een fan bent van retro-gaming of voor het eerst klassieke titels wilt verkennen, deze nieuwe toevoegingen bieden een fantastische kans om te genieten van enkele van de beste games uit het verleden.

Veelgestelde vragen
 • Welke games zijn opgenomen in de nieuwste Switch Online-update?
  • De nieuwste update bevat The Legend Of Zelda: A Link To The Past, Perfect Dark, Metroid: Zero Mission en Turok: Dinosaur Hunter.
 • Hoe krijg ik toegang tot de nieuwe games op Switch Online?
  • Zorg ervoor dat je Switch Online Expansion Pack-abonnement actief is en navigeer vervolgens vanuit het hoofdmenu naar de Nintendo Switch Online-sectie om toegang te krijgen tot de nieuwe games.
 • Wat is het Switch Online-uitbreidingspakket?
  • Het Switch Online Expansion Pack is een abonnementsservice die toegang biedt tot een bibliotheek met klassieke games van de Nintendo 64 en Game Boy Advance, evenals exclusieve DLC en verbeterde online functies.
 • Waarom zijn retrogames populair?
  • Retrogames zijn populair vanwege hun nostalgische waarde, eenvoudige gameplay-mechanismen en historische betekenis in de evolutie van videogames.
 • Zijn de nieuwe games beschikbaar voor alle Switch Online-abonnees?
  • De nieuwe games zijn beschikbaar voor abonnees van het Switch Online Expansion Pack, niet voor het standaard Nintendo Switch Online-lidmaatschap.