Nintendo wint rechtszaak over Joy-Con-drift

Nintendo wint rechtszaak over Joy-Con-drift

De conclusie van een class action-rechtszaak over Joy-Con-drift op de Nintendo Switch is bereikt en de beslissing van de rechter is gunstig voor Nintendo.

Joy-Con drift klasse-actie

Ongeveer een jaar geleden hadden we eerder de Sanchez et al. v. Nintendo of America-zaak hier bij First Amendment Watch. In eerste instantie werd besloten dat de twee moeders die bij de zaak betrokken waren, niet door mochten gaan met een class action. Desondanks ging de zaak door en uiteindelijk kwam het neer op de vraag of kinderen al dan niet rechtszaken konden aanspannen. Volgens Axios wordt de Switch geleverd met een licentieovereenkomst voor eindgebruikers “die rechtszaken verbiedt en benadeelde partijen dwingt tot arbitrage te gaan.” De advocaten van de ouders voerden echter aan dat hun kinderen te jong waren om gebonden te zijn aan de voorwaarden van de overeenkomst, omdat hierin staat dat rechtszaken verboden zijn.

In november vorig jaar deed een federale rechtbank in Californië een uitspraak die gunstig was voor Nintendo. Hoewel hun kinderen Switch-consoles als cadeau hadden gekregen, werd een eerder vonnis gehandhaafd, waarin stond dat de ouders de echte eigenaren van de spelsystemen waren. Hierdoor konden de kinderen geen rechtszaak aanspannen tegen de defecte speelautomaten.

In de tussentijd onderzoekt Nintendo nog twee andere gevallen van Joy-Con-drift, een probleem waarbij de linker joystick niet werkt zoals zou moeten. Vanaf begin 2020 en 2021 zijn ze echter on hold gezet. Arbitrage wordt nu uitgevoerd voor de klanten die bij die rechtszaken betrokken zijn, evenals voor meer dan 40 anderen.

Recente geschiedenis

In het jaar 2020 bood de president van Nintendo, Shuntaro Furukawa, zijn excuses aan klanten aan voor problemen die ze hadden gehad met hun Switch Joy-Con. Toru Yamashita, de plaatsvervangend algemeen directeur van Nintendo, zei in een interview dat in oktober 2021 werd gepubliceerd dat het bedrijf “voortdurend veranderingen heeft aangebracht die misschien niet altijd duidelijk zijn” en “nog steeds aan verbeteringen werkt”. Bovendien zei hij dat Nintendo “de Joy-Con-controllers die door de consumenten worden gebruikt, heeft onderzocht en de slijtvastheid en levensduur consequent heeft verbeterd.”

Degenen die geïnteresseerd zijn in het lezen van de volledige juridische documentatie kunnen dat doen via deze link; https:// www.govinfo.gov/content/pkg/USCOURTS-cand-3_20-cv-06929/pdf/USCOURTS-cand-3_20-cv-06929-1.pdf