NPD – Nintendo Switch zal de consolemarkt in de VS leiden in 2019

NPD – Nintendo Switch zal de consolemarkt in de VS leiden in 2019

Analist Mat Piscatella, werkzaam voor de NPD-groep, heeft zijn voorspellingen en vooruitzichten voor 2019 over de game-industrie in de VS gedeeld.

Voorspellingen

Piscatella voorspelt dat de Nintendo Switch in 2019 zal “groeien en de markt zal leiden”. Dit betekent dat hij verwacht dat de Nintendo Switch, als platform, dit jaar beter presteert dan PS4 en Xbox One.

De analist verwacht dat Nintendo Switch-hardware in 2019 meer dan 35% marktaandeel zal hebben, dankzij de sterke prestaties van de aankomende Pokemon 2019 core-RPG en andere titels zoals Animal Crossing en Luigi’s Mansion 3.

Hardere concurrentie

Ondanks de goede vooruitzichten voor Nintendo Switch, verwacht Piscatella ook een sterkere concurrentie in 2019. Aangezien 2018 een jaar was waarin veel opmerkelijke spellen werden uitgebracht, denkt de analist dat er vele maanden zullen zijn die “niet de breedte en diepgang van het inhoudsaanbod zullen hebben” , wat leidt tot achteruitgang.

We denken dat het te vroeg is om te zeggen, omdat Nintendo hun volledige line-up voor 2019 nog niet bekend heeft gemaakt. Nintendo Direct iemand?

Marktleider

Piscatella vindt 2019 in het algemeen een belangrijk jaar met veel veranderingen voor gaming, en de sector zou niet dezelfde groei verwachten als in 2018. De Nintendo Switch zal de markt leiden omdat de volgende generatie consoles van Sony en Microsoft worden voorbereid op hun debuut voor 2020.