Nvidia’s nieuwste AI Chip’s bevat NX

Nvidia’s nieuwste AI Chip’s bevat NX

Nvidia, leverancier van chips voor Nintendo Switch, heeft een nieuwe lijn kunstmatige intelligentiechips aangekondigd. Van de nieuwe AI-chips wordt er 1 Jetson Xavier NX genoemd.

Japanse gebruikers zijn geïntrigeerd door de Jetson Xavier NX, omdat deze ‘NX’ bevat, wat de codenaam van de Nintendo Switch is voordat deze officieel werd onthuld.

NX

Sommige Japanse commentatoren speculeren nu dat een krachtigere chip van Nvidia zou kunnen worden gebruikt in een hypothetische Nintendo Switch-revisie of durven we pro te zeggen.

Maar houd in gedachten dat niets op dit moment deze speculatie ondersteunt.

Jetson Xavier NX specs

Jetson Xavier ™ NX brengt supercomputerprestaties tot het uiterste in een small form factor-systeem op module (SOM). Met maximaal 21 TOPS van versneld computergebruik kan het moderne neurale netwerken parallel laten werken en gegevens verwerken van meerdere sensoren met hoge resolutie – een vereiste voor volledige AI-systemen. Jetson Xavier NX is klaar voor productie en ondersteunt alle populaire AI-frameworks.

De Jetson Xavier NX kost USD399. Dat zou het een dure optie voor de Nintendo Switch Pro maken. Maar wie weet.

Hmm die releasedatum is dan wel weer iets

Jetson Xavier NX zal wereldwijd beschikbaar zijn in maart 2020, maar je kunt vandaag beginnen met ontwikkelen. Is het toeval dat de release drie jaar na de Nintendo Switch is? Nou dat weten we niet ..

Ad