Octopath Traveler trailer introduceert nieuwe personages

Octopath Traveler trailer introduceert nieuwe personages

Square Enix heeft een nieuwe trailer voor Octopath Traveler uitgebracht. Deze video, getiteld “april overzicht”, behandelt een aantal onderwerpen, met als voornaamste de twee nieuwe speelbare personages. De officiële website van het spel is ook bijgewerkt.

video
play-rounded-fill

Nieuwe personages

Het eerste personage heet H’aanit. Zij is een jager die een eenzaam leven leidt in een dorp diep in het bos. Haar mentor heeft het dorp een jaar geleden verlaten om op de demon genaamd “Red Eyes” te jagen. Bezorgd gaat H’aanit op zoek naar haar mentor en de demon. Haar Path Action is “aansporen”, waarmee ze dieren die ze heeft getemd bij andere mensen kan plaatsen.

In gevechten gebruikt ze bogen, een wapenklasse met een hoge nauwkeurigheid. Jagers kunnen ook de kritieke raakkans van bondgenoten vergroten of de acties van vijanden vertragen.

Het tweede onthulde personage is Therion, een dief. Zijn verleden is een compleet mysterie, maar zijn duistere uiterlijk en de geruchten die rond zijn mysterieuze oorsprong zijn ontstaan, hebben ervoor gezorgd dat de edelen en rijken zich voor hem behoeden. Zijn Path Action als dief is – je raadt het al – “stelen”, waardoor hij dingen van mensen kan afpakken.

Je zult die mogelijkheid echter niet alleen voor persoonlijk gewin gebruiken, want je kunt ook voorwerpen stelen en ze geven aan mensen die ze hard nodig hebben. Tijdens gevechten gebruiken dieven dolken en kunnen ze vaak toeslaan dankzij hun hoge snelheid. Ze kunnen ook HP en SP stelen van vijanden en hun stats verlagen.

Path Actions

De trailer legt ook Path Actions in het algemeen een beetje meer uit. Path Actions zijn verdeeld in twee algemene categorieën: “Noble” en “Rogue”. Over het algemeen zal een set van Path Actions hetzelfde resultaat bewerkstelligen, bijvoorbeeld het verkrijgen van voorwerpen van mensen. De handelaar Tessa kan haar Field Command gebruiken om voorwerpen te kopen, terwijl de dief Therion ze kan stelen. Het nobele pad om ze te kopen slaagt altijd, maar vereist dat je geld uitgeeft.

Het schurkenpad van stelen is natuurlijk gratis, maar heeft een faalkans. Betrapt worden tijdens het stelen verlaagt je positie bij andere personages, wat ertoe kan leiden dat ze niet met je willen praten en daardoor niet in staat zijn om bepaalde missies te accepteren. Dit kan worden opgelost door te praten met eigenaren van Inns en hen geld te geven om je positie weer te vergroten.

Sub Stories

De trailer introduceert ook Sub Stories. Simpel gezegd zijn dit nevenmissies die los van het hoofdverhaal van het spel plaatsvinden. Bij Sub Stories zal je veel gebruik maken van Path Actions en er zijn vaak meerdere manieren om ze te voltooien, afhankelijk van welke Path Actions je gebruikt.

Ad