Oddventure’s Kickstarter is live

Oddventure’s Kickstarter is live

“Stel je voor dat Nietzsche een kind had met Alice in Wonderland en dat hun kind was opgegroeid met Grimms ‘Fairy Tales en EarthBound. Dat is een vreemde eend in de bijt. ”

De Kickstarter voor Oddventure is live gegaan en heeft nog maar een derde van zijn doel nodig om het project eindelijk te financieren.

Over Oddventure

Oddventure is een turn-based rollenspel in dezelfde geest als Earthbound en Undertale – waarin keuzes en beslissingen er toe doen. Als je geïnteresseerd bent, kun je via deze link ook een speelbare demo (op pc) proberen.

Wat te verwachten van Oddventure

  • Mood Battle-systeem – Een humeurige draai aan klassieke turn-based gevechten! Ja, je kunt de vijanden huilend laten wegrennen of je kunt ze sparen en een cadeautje krijgen. Elk gevecht kan op verschillende manieren worden beëindigd. Maar let op de gevolgen.
  • Maak keuzes – Elke beslissing is belangrijk. Het is aan jou hoe het verhaal zich afspeelt en welke van de verschillende eindes je krijgt.
  • Ontdek en communiceer – Ontmoet nieuwe mensen. Of dwergen. Of andere wezens. Iedereen heeft iets interessants te zeggen. Of je kunt tenminste naar hun snikken luisteren.
  • Los puzzels op – Verken tussen gevechten door een wereld vol schattige en rare puzzels vol vreemde wezens.
  • Met betrekking tot ontwikkeling

De game komt naar pc (Windows, Mac en Linux) en Nintendo Switch. We zijn de game actief aan het ontwikkelen en testen op alle platforms.

Grappen, donkere ondertoon en sprookjes

Oddventure is een JRPG over de tegenslagen van Charlie – een nihilistisch en rebels tienermeisje met woedeproblemen en sociale onhandigheid. Charlie zoekt haar lastige broer Bonzo en uiteindelijk een weg terug naar huis.

De setting is het Kingdom of Luxia, een land rechtstreeks uit de originele sprookjes van de gebroeders Grimm met een donkere, nietzscheaanse twist. Zijn heerser, koning Godwynn Good, is Charlies laatste hoop op terugkeer.

Het is aan jou hoe de reis eindigt. Terwijl je besluit dat je de waarheid over het verleden van Charlie ontdekt. En de waarheid over zichzelf … of zelfs over jezelf.

Bekijk meer details over het spel op de Kickstarter-pagina;

https://www.kickstarter.com/projects/oddventure/oddventure-rpg-0