OU aangekondigd, lancering 2021

OU aangekondigd, lancering 2021

G-Mode en room6 hebben officieel side-scrolling adventure game OU voor Nintendo Switch onthuld. OU heeft spelers in de rol van een jonge jongen met geheugenverlies die U-chronia verkent, een vreemde wereld met een esthetiek die lijkt op illustraties in een kinderboek.

Het wordt ergens in 2021 gelanceerd voor Nintendo Switch en pc.

video

Over OU

De plaats is U-chronia, een wazige wereld die leeft in wazige herinneringen aan het verre verleden. OU, een jonge jongen, wordt wakker in een opgedroogde rivierbedding zonder enige herinneringen aan zijn eigen leven. Hij ontmoet Zarry, een opossum met een vlammende staart, die hem begeleidt op een reis om zijn verhaal te ontdekken.

Het Saudage Spectre, dat de jongen achtervolgt; Tweeling, die precies op hem lijkt; De huilende vrouw “La Llorona”, die hem naar een tragedie leidt. Ze zijn er allemaal om het Verhaal te veranderen en hoe het zal eindigen.

Een met pen getekende wereld die doet denken aan de illustraties in kinderliteratuur, begeleid door gitaarmuziek vol nostalgie naar een oude woonplaats. Dit is de achtergrond waar het Verhaal, een verhaal dat voor iemand bedoeld is, zich ontvouwt.

Net als een boek van Michael Ende vermomt ‘OU’ zichzelf als iets anders – een avonturenspel – om de realiteit te ontmoeten en ermee om te gaan. OU is ook een uitdaging – een uitdaging voor games als geheel.

Spelsysteem

Een zijwaarts scrollend avonturenspel waarin je een personage op een veld bestuurt, waar mensen van kunnen genieten die niet goed zijn in actiegames.

Er zijn verschillende ontwerpen en functies van “labels”, die worden gebruikt om raadsels op te lossen. Je kunt ze ook verzamelen.

Er zijn momenten waarop je moet wegrennen of de confrontatie aan moet gaan met enorme monsters.