Outbuddies DX komt binnenkort

Outbuddies DX komt binnenkort

Headup is verheugd aan te kondigen dat Outbuddies DX, een 2D side-scrolling avonturenspel in de geest van de klassieke ‘Metroid’, binnenkort naar de Nintendo Switch komt.

Een met de PS4-versie gepland voor later dit jaar. OutbuddiesDX, ontwikkeld door Julian Laufer in de loop van zeven jaar en voor het eerst uitgebracht op Steam en GOG in oktober 2019, is een boordevol buitenaards avontuur met dodelijke vijanden en een altijd betrouwbare robot-sidekick, Buddy.

video
play-rounded-fill

Inhoudsopgave (TOC)

Over Outbuddies DX

Diep in de oceaan en geteisterd door vijandige Lovecraftiaanse wezens en dodelijke gevaren voor het milieu, moeten spelers door Bahlam rennen, ontwijken en knallen, een met gevaar gevuld verzonken fort van de Oude Goden. Door de Buddy-eenheid in te zetten om de omgeving te manipuleren en te verkennen door middel van hacken, scannen en telekinese, zullen de spelers oude wapensystemen en uitrusting-upgrades ontdekken om door een gigantisch verzonken labyrint te vechten. Met de lokale coöpmodus van Outbuddies kan een tweede speler Buddy besturen met een uitgebreide toolset.

Outbuddies DX biedt een niet-lineair op versnellingen gebaseerd progressiesysteem voor zowel gevechts- als levellay-outs. Het selecteren van wapens uit het vier-niveau upgradebare systeem, evenals reflexen van een fractie van een seconde en het onthouden van aanvalspatronen zijn essentieel voor spelers om een ​​kans te maken tegen een aanval van meedogenloze bazen en om te ontsnappen aan het vijandige doolhof van Bahlam. De geprezen sfeer van Outbuddies wordt ondersteund door de thematische soundtrack van OGRE, geschreven als een ode aan het 16-bits Megadrive / Genesis-tijdperk.

Gebaseerd op de feedback van core-speedrunners en Metroid-enthousiastelingen sinds de pc-release van de game, biedt Outbuddies DX nu enorm verbeterde beelden en een verscheidenheid aan nieuwe functies toegevoegd aan het goed ontvangen origineel.

Betreed Bahlam, een verzonken stad van de oude goden, diep in de Zuid-Atlantische Oceaan. Na een scheepswrak herwint avonturier en maritiem archeoloog Nikolay Bernstein het bewustzijn 36.000 voet onder de zee.

Hij is zwaargewond en ongewild verbonden met een bovennatuurlijke Buddy-eenheid. Op zoek naar antwoorden over zijn verplaatsing, graaft Nikolay diep in de verloren onderstad, terwijl hij geleidelijk een onheilspellende aanwezigheid realiseert die op de loer ligt in zijn schaduwrijke spelonken.

Kenmerken:

  • 2D zijwaarts scrollend ‘Metroid-achtig’ avontuur
  • Verken een open Lovecraftiaans fantasielabyrint met vijf grote verschillende gebieden
  • Ontwikkel personages met een niet-lineair, op tandwielen gebaseerd voortgangssysteem
  • Sandbox-achtige vrijheid om snelheidstechnieken te ontwikkelen
  • Unieke drone ‘Buddy’ eenheid met lokale coöp-optie
  • Epische en creatieve baasgevechten die opvallen binnen de genres
  • Originele soundtrack van OGRE
  • Geoptimaliseerde prestaties voor soepele gameplay met overal 60 FPS
  • Pixel-art in MS-DOS-stijl met vervormingsvrije adoptieve schaling