Panic Button – het porten van DOOM Eternal

Panic Button – het porten van DOOM Eternal

Panic Button’s geweldige geschiedenis van het porten van hoogwaardige games naar de Nintendo Switch werd voortgezet met DOOM Eternal.

Nintendo Everything kreeg de kans om senior producer Cody Nicewarner en hoofdingenieur Travis Archer van Panic Button te interviewen.

Hun bespreking belicht de uitdagingen waarmee de titel naar de Nintendo Switch werd gebracht, de framesnelheid en resolutie, de DLC en hoe de ervaring van het overbrengen van eerdere titels naar de hardware het team heeft geholpen om de nieuwste DOOM-titel succesvol te porten.

Panic Button interview hoogtepunten

Wat voor soort uitdagingen kwam je tegen toen je dit enorme spel in elkaar propte om het op het systeem te laten werken?

idTech 7 is echt een engine van de volgende generatie. Het maakt gebruik van hardware- en stuurprogramma-optimalisaties op de andere consoles en pc die niet altijd naar de switch vertalen. Het is over het algemeen ook buitengewoon goed geoptimaliseerd, en dit levert bijzondere uitdagingen op bij het overzetten naar de switch.

Ons team heeft ervaring die vele consolegeneraties omvat, en bij het overzetten van een titel vertrouwen we meestal op die ervaring om geheugen- of prestatie-optimalisaties te vinden en te exploiteren die de oorspronkelijke ontwikkelaar gemist heeft of geen tijd had om deze te implementeren. Met Doom Eternal liet id Software geen middel onbeproefd gelaten en moesten we dieper graven om onze beoogde prestaties te bereiken.

Wat kunnen spelers verwachten van de uiteindelijke framesnelheid en resolutie op Switch?

De ervaring zal vergelijkbaar zijn met die van Doom (2016), Wolfenstein 2: The New Colossus en Wolfenstein: Youngblood.

Zijn er plannen om de Switch-versie te laten ondersteunen met alle DLC?

Ons doel is om The Ancient Gods DLC naar Nintendo Switch te brengen.

Hoe is het werk van Panic Button op Switch in de loop der jaren verbeterd na het voltooien van talloze poorten? Is de ontwikkeling überhaupt gemakkelijker gemaakt door meer vertrouwd te raken met de hardware?

Ervaring helpt ongetwijfeld.

Bij Panic Button werken meerdere teams aan Switch-projecten en er is veel kennisoverdracht tussen die teams. Ook, terwijl we groeien als organisatie, is mentorschap cruciaal geweest voor het succes van ons werk en de groei van individuele medewerkers.