Panic Button Wolfenstein 2: The New Colossus

Panic Button Wolfenstein 2: The New Colossus

Bethesda verraste iedereen toen zij bekend maakten dat ze naast The Elder Scrolls V – Skyrim en DOOM al andere games op korte termijn op de planning hadden voor de Nintendo Switch. 

Nog een grotere verassing was dat het hierbij gaat om Wolfenstein 2: The New Colossus.

De game bevat aardig wat grafisch geweld en de Nintendo Switch is simpelweg een stuk minder krachtig dan de PlayStation 4 en Xbox One.

Porten

Het porten wordt vaak niet door de uitgever gedaan maar teen tussen partij. Ook bij Wolfenstein 2: The New Collosus is dat het geval. Panic Button verzorgt de port van de game en dat is eigenlijk heel erg goed nieuws.

Zij hebben namelijk ook de Nintendo Switch versie van DOOM gedaan en die was erg indrukwekkend, ook al was het spel grafisch een stuk minder dan op de andere consoles. Zelfs de heren van Digital Foundry waren hiervan onder de indruk.

De kans is dus groot dat Wolfenstein 2 op de Nintendo Switch meer dan prima te spelen zal zijn, maar wel een lagere resolutie zal hebben en wat minder spectaculaire licht- en schaduw-effecten. We vermoeden dat de framerate ook 30fps zijn in plaats van 60fps. 

Maar misschien meer dan alles is belangrijk dat we weer een niet typische Nintendo titel krijgen. De Nintendo Switch blijft hiermee nog steeds verassen!

Ad