Panzer Dragoon II Zwei: Remake wordt dit jaar gelanceerd

Panzer Dragoon II Zwei: Remake wordt dit jaar gelanceerd

The Panzer Dragoon Zwei: Remake van de veelgeprezen railshooter-videogame uit 1996 voor de SEGA Saturn wordt dit jaar gelanceerd op Nintendo Switch.

Het nieuws werd op Twitter aangekondigd door het officiƫle Twitter-account van Panzer Dragoon.

Over Panzer Dragoon II Zwei: Remake

De klassieke titel is ontwikkeld door MegaPixel Studio en uitgegeven door Forever Entertainment. De originele Panzer Dragoon Remake is in 2019 uitgebracht op de Nintendo Switch en is nu verkrijgbaar in de Nintendo Switch eShop.

Panzer Dragoon II Zwei is een railschietspel uit 1996 voor de Sega Saturn, uitgegeven door Sega en ontwikkeld door Sega’s Team Andromeda-studio. Het is het tweede Panzer Dragoon-spel en een prequel op het eerste spel. Het spel volgt Jean-Luc Lundi, die raiset en later rijdt op een draak die hij Lagi noemt.

De speler beweegt een richtkruis (dat de laser van de draak en het pistool van Lundi vertegenwoordigt) en schiet vijanden neer terwijl de draak vliegt of rent door 3D-omgevingen op vooraf bepaalde sporen.

Zwei begon begin 1995 met de ontwikkeling samen met Panzer Dragoon Saga (1998), met een staf van twintig mensen en weinig hulp van Sega. Als reactie op kritiek van spelers verlaagde het team de algehele moeilijkheidsgraad en breidde het de verhaalelementen uit. De muziek, gecomponeerd door Yayoi Wachi, zou de muzikale richting van latere inzendingen beĆÆnvloeden.

Panzer Dragoon II Zwei kreeg positieve recensies van journalisten, en velen prezen het als superieur aan de originele Panzer Dragoon in zijn gameplay, graphics en verhaal.