Paper Mario: The Origami King – Game-brekende Bug

Paper Mario: The Origami King – Game-brekende Bug

Paper Mario: The Origami King is al een tijdje uit en fans hebben een potentieel game brekende bug ontdekt

De bug in kwestie doet zich voor nadat spelers de vier spa’s in het Shangri-Spa-gebied hebben bezocht, die toegang geven tot de geheime vijfde spa. In de loop van dit gedeelte ontvangen spelers een VIP-lidmaatschapskaart die ze moeten doorgeven aan een bewaker NPC om toegang te krijgen tot een nieuw gebied dat het verhaal voortzet.

Pas op, want dit kan een volledige herstart betekenen

Spelers hebben echter ontdekt dat als ze het gebied verlaten nadat ze de VIP-kaart aan de bewaker hebben gegeven, ze niet meer naar dat gebied kunnen terugkeren om verder te gaan met het verhaal. De bewaker herinnert zich niet dat hij de kaart van de speler heeft afgenomen en ze kunnen op geen enkele manier een vervangende kaart krijgen.

Als de ongelukkige speler op enig moment na dit moment had gered, kunnen ze het verhaal permanent niet verder brengen en moeten ze het hele spel opnieuw starten. Dit is vooral frustrerend omdat dit punt vrij dicht bij het einde van het spel gebeurt.

De bug in actie

video
play-rounded-fill

Niet het enige probleem

Een vergelijkbare, maar minder ernstige versie van dit probleem kan spelers ook blokkeren voor 100% voltooiing.

Als spelers in het gebied Snif / Shroom City het water bij het hotel uitzetten zonder een pad te redden dat als surfplank wordt gebruikt, kunnen ze niet terugkeren om die pad later te redden, een vereiste voor 100% voltooiing van het spel.

Hopelijk is Nintendo op de hoogte van deze problemen en werkt aan een patch om ze allemaal op te lossen

Ad