Persona 5 Scramble – Zou oorspronkelijk Persona Warriors zijn geworden

Persona 5 Scramble – Zou oorspronkelijk Persona Warriors zijn geworden

Vorig jaar kondigde Atlus een spin-off / vervolg op Persona 5 aan met de naam Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers, voor de Nintendo Switch.

In een interview met Dengeki PlayStation onthulden belangrijke medewerkers van Koei Tecmo en Atlus dat de game oorspronkelijk niet was gepland als een voortzetting van Persona 5. In een vroeg stadium zou de game meer een “Persona Warriors”, vermoedelijk met inhoud van andere games in de franchise. Het team besloot later echter het verhaal meer te richten op de personages van Persona 5, wat leidde tot de huidige vorm van de game.

Scramble en niet Warriors

Kazutoshi Sekiguchi, directeur van Koei Tecmo: “Eigenlijk begon de ontwikkeling [op Persona 5 Scramble] in dezelfde maand als Persona 5.”

Daisuke Kaneda, directeur van Atlus: “De omvang van dit alles was zo groot dat het een tijdje duurde om dingen op gang te brengen nadat we begonnen te praten.”

Kazutoshi Sekiguchi: “Ons bedrijf heeft veel Persona-fans, aanvankelijk stelden ze een‘ Persona Musou (Warriors) ’voor. In de verhaalvullende fase hebben we echter besloten om er iets van te maken dat dieper in de personages van Persona 5 duikt. Na een aantal wendingen werd het een actie-RPG die een voortzetting van Persona 5 vertelde. “

Daisuke Kaneda: “Het hele verhaal is samengesteld door het Persona-team. Het allereerste plan werd voorgesteld door Koei Tecmo. En na verschillende vergaderingen hebben we er een verhaal van gemaakt dat een Persona-achtig thema en boodschap oplevert. ”

Mumon Usuda, Atlus: “We wilden in elk geval een leuk verhaal maken. De vorige game, Persona 5, was serieuzer en we hebben niet veel voorbeelden gezien dat de Phantom Thieves plezier hadden. We wilden een andere smaak geven waar de Phantom Thieves zaken oplossen terwijl ze plezier hebben. ”

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers wordt op 20 februari gelanceerd in Japan voor Switch.

Ad