Phil Spencer – Zou graag Call of Duty op Nintendo Switch willen zien

Phil Spencer – Zou graag Call of Duty op Nintendo Switch willen zien

Phil Spencer, de CEO van Microsoft Gaming, heeft gezegd dat hij Call of Duty graag op de Nintendo Switch zou willen zien.

Spencer maakte zijn opmerkingen eerder deze week tijdens een Wall Street Journal-evenement. Hij besprak een breed scala aan onderwerpen, waaronder de aankoop van Activision Blizzard door Microsoft.

Spencer over de toekomst van Call of Duty

“Op de PlayStation zal Call of Duty toegankelijk zijn. Ik zou graag zien dat de game beschikbaar is op de Switch en op verschillende schermen. Ons doel is om CoD op dezelfde manier te benaderen als Minecraft.

Microsoft en Xbox hebben in het verleden ook interesse getoond om Call of Duty-titels naar Switch te brengen. Brad Smith, de president van Microsoft, gaf aan dat het bedrijf open zou staan ​​voor het plaatsen van de franchise op “Nintendo-apparaten” rond de tijd dat het nieuws over de aankoop van Activision Blizzard bekend werd.

Minecraft blijft werken op de op dat moment bestaande platforms nadat Microsoft het heeft overgenomen. Later werden de Switch-versie van het spel en Minecraft Dungeons onthuld. Minecraft Legends komt volgend jaar uit.

Ondanks de populariteit van Nintendo Switch is Call of Duty nog niet uitgebracht voor het systeem. De nieuwste game in de serie die op een Nintendo-console verscheen, was Call of Duty Ghosts op Wii U in 2013.