Pillars of Eternity 2 is geannuleerd

Pillars of Eternity 2 is geannuleerd

De makers van Pillars of Eternity 2, Versus Evil, hebben verschrikkelijk nieuws uitgebracht over de Nintendo Switch-aanpassing van het spel.

Een van de ontwikkelaars beweerde in de Versus Evil Discord-chatroom dat het bedrijf niet langer aan het project zou werken, hoewel ze niet specificeerden waarom. Dit komt nadat de studio vorig jaar zei dat ze waren gestopt met werken aan updates voor de Nintendo Switch-versie van de originele game, Pillars of Eternity, waarbij de Nintendo Switch-hardware als reden werd genoemd.

Hey there! Unfortunately, after much deliberation, we have decided not to move forward with Pillars of Eternity II: Deadfire for the Nintendo Switch.

Over Pillars of Eternity 2

Pillars of Eternity 2: Deadfire (oorspronkelijke werktitel Project Louisiana) van Obsidian Entertainment is een op feesten gebaseerd rollenspel dat is uitgebracht door Versus Evil. Het is het vervolg op de eerste Pillars of Eternity en is gebaseerd op de Infinity Engine-games Baldur’s Gate, Baldur’s Gate II, Icewind Dale, Icewind Dale II en Planescape: Torment. De game is succesvol gecrowdfund via een Fig-campagne, waarbij 33.614 supporters en particuliere investeerders in totaal $ 4.545.395 aan het project hebben bijgedragen.

De game is momenteel beschikbaar op Steam, GOG, Humble Bundle, Origin en de Mac App Store en werd op 8 mei 2018 gelanceerd voor Windows, Linux en macOS. Het werd op 28 januari 2020 gepubliceerd voor PlayStation 4- en Xbox One-consoles.

Verdrietig dat het niet komt, maar goed, het is wat het is.

Ad