Platinum Games – Geïnteresseerd in het porten van Star Fox Zero

Platinum Games – Geïnteresseerd in het porten van Star Fox Zero

Platinum Games en Nintendo lanceerden Star Fox Zero in het WiiU-tijdperk en de titel blijft een van de weinige first-party Nintendo-games op de console die niet geport zijn.

In een interview met VideoGamesChronicle zei studiohoofd Atsushi Inaba van Platinum Games dat ze zeker geïnteresseerd zouden zijn in het porten van Star Fox Zero naar Nintendo Switch. Tenminste, als je de kans krijgt, vooral omdat niet veel mensen het spel kunnen spelen als het exclusief voor de WiiU blijft.

Het is niet cool dat mensen geen oudere games kunnen spelen omdat ze zijn buitengesloten van het platform, dus als er iets mogelijk was, zouden we natuurlijk graag een van die oudere titels naar de nieuwere platforms brengen.

Inaba zei dat de uiteindelijke beslissing uiteindelijk aan Nintendo en Shigeru Miyamoto zal liggen, van wie de laatste sterk betrokken was bij de oorspronkelijke ontwikkeling van Star Fox Zero. Dit omvat het al dan niet overdragen van de game en eventuele updates en/of wijzigingen, zoals het wijzigen van het enigszins controversiële besturingsschema van de game.

VideoGamesChronicle-hoogtepunten interview over Star Fox Zero

Het hangt een beetje af van wat er werkelijk mogelijk is, maar ja, als de kans zich voordoet, is het zeker iets waar we over willen nadenken.

Het belangrijkste om te onthouden is dat, omdat het Nintendo’s IP is, de ideeën van Miyamoto-san zelf komen. We moeten respecteren wat Miyamoto-san wil doen.

Natuurlijk was er op dat moment veel discussie tussen Platinum en Nintendo, maar als de kans zich voordeed om Star Fox Zero weer naar de Switch te brengen, zou het meer een kwestie zijn van wat hij zou willen doen in die kans, en natuurlijk zouden we dat opnieuw respecteren.

Dhr. Hashimoto werkte destijds als regisseur aan Star Fox, maar hij is niet langer bij [PlatinumGames]. Hij was waarschijnlijk degene die de meeste moeite had om de ideeën naar Mr. Miyamoto te brengen, want afgezien van hoe hij persoonlijk is, is hij een gigant in de industrie en iemand naar wie veel makers opkijken. Er is dus veel moed of iemand voor nodig om met ideeën of feedback naar hem toe te gaan.

Over Star Fox Zero

Het Lylat-systeem is in gevaar! Sluit je aan bij Fox, Falco, Peppy en Slippy terwijl je vecht om de melkweg te beschermen in Star Fox Zero, een epische 3D-shooter alleen voor Wii U. Leid het Star Fox-team naar exotische planeten en in spannende luchtgevechten waar jij en je kameraden het uitvechten tegen het binnenvallende rijk van de kwaadaardige Andross!

Spring in de cockpit!

In Star Fox Zero gebruik je een meeslepend besturingsschema dat zowel de Wii U GamePad als het tv-scherm gebruikt om unieke perspectieven op de actie te bieden.

Op de tv heb je een filmisch beeld van de actie die overal om je heen plaatsvindt. Op het GamePad-touchscreen krijg je een cockpitweergave en een richtkruis waarmee je je schoten nauwkeurig kunt uitlijnen met behulp van bewegingsbesturing. Probeer als aaspiloot geavanceerde vliegtechnieken uit te voeren, zoals salto’s en looprollen, om vijanden met gemak neer te halen!

Je kunt zelfs met een vriend door dit ruimteavontuur knallen in Co-op Play*! In deze multiplayer-modus bestuurt de ene speler het vaartuig op het tv-scherm met een Wii U Pro-controller of Wii-afstandsbediening en Nunchuk, terwijl een andere speler richt en schiet met de Wii U GamePad.

Over land, door de lucht en in de ruimte!

Terwijl je van de ene planeet naar de andere vliegt, bestuur je verschillende voertuigen, zoals de nieuwe drone-achtige Gyrowing en de klassieke Landmaster om de troepen van Andross op elk front te verslaan! Sommige voertuigen kunnen zelfs worden omgevormd tot een ander type vaartuig: de legendarische Arwing waarmee Fox en het team vliegen, kan nu worden omgevormd tot een tweevoetig aanvalsvoertuig genaamd de Walker.

Met de Fox-amiibo (apart verkrijgbaar) kun je spelen met de Arwing uit het klassieke SNES-spel en misschien wacht er nog een bonus op je!

Een nieuwe vliegroute!

Hoe je ook voor elke missie kiest, wees op je hoede voor nuttige items, verzamelmedailles en zelfs vertakkende paden. Bezoek een level opnieuw met verschillende tactieken en misschien ontdek je een teleporter die je naar een uitdagende nieuwe baasontmoeting of een geheel nieuwe planeet kan leiden!

Vlieg de strijd in en leid de strijd tegen Andross in Star Fox Zero, alleen voor Wii U!

Vervelende robots ten strengste verboden!

Bescherm Slippy Toad en zijn oom Grippy Toad terwijl je verschillende mijnbouwfaciliteiten beschermt tegen binnenvallende robots in Star Fox Guard in de Nintendo eShop voor Wii U. Bezoek de Star Fox Guard-spelpagina voor meer informatie!

  • Vecht mee met Fox, Falco, Peppy en Slippy om het Lylat-systeem te beschermen tegen de invasie van Andross
  • Dompel jezelf onder in de actie met een uniek besturingsschema dat zowel het tv-scherm als de Wii U GamePad gebruikt
  • Bestuur verschillende voertuigen – sommige kunnen zelfs transformeren om je tactiek te veranderen!
  • Bezoek opnieuw podia gevuld met verzamelmedailles en verken vertakkende paden om nieuwe uitdagingen te ontdekken