PlatinumGames – Astral Chain en IP van Nintendo na wijziging van het copyright

PlatinumGames – Astral Chain en IP van Nintendo na wijziging van het copyright

Astral Chain was een gezamenlijke inspanning van zowel PlatinumGames als Nintendo die na de lancering de mijlpaal van de miljoenverkopen zou breken. De release was uniek omdat het feitelijk mede-eigendom was van beide bedrijven – hoewel het erop lijkt dat dat in de toekomst misschien niet langer het geval zal zijn.

PlatinumGames heeft duidelijk gemaakt dat de Astral Chain het IP-adres van Nintendo is – in plaats van opnieuw te herhalen dat de serie voor de helft eigendom is van PlatinumGames, zoals een jaar geleden.

Dit volgt nadat enkele oplettende fans eerder dit jaar hadden opgemerkt dat de auteursrechtvermelding van de game was bijgewerkt op de website van het bedrijf, waarbij de naam van PlatinumGames als medehouder van het auteursrecht stilletjes werd verwijderd.

Geen fout

Tijdens het chatten met VGC bevestigde Atsushi Inaba, hoofd van PlatinumGames, dat dit niet echt een vergissing was:

It’s as it looks… It’s as it is written on the website: Astral Chain is their IP and as such there are limitations on how much we feel we should talk about.”When probed for further clarification on this statement, a PlatinumGames spokesperson said that the studio was “not in a position to answer this question.

We zullen gewoon moeten afwachten hoe dit de richting van het IP-adres in de toekomst beïnvloedt, als dat al het geval is. Persoonlijk hoop ik dat Nintendo eerder dan later aan een vervolg zal beginnen.

Over astrale keten

Beheers spannende synergetische gevechten

Vecht samen met je legioen tegen een interdimensionale invasie, een krachtig bewust wapen om je vijanden tegelijk neer te halen. Wissel tussen Legion-types en gevechtsstijlen om allerlei stijlvolle combo’s te maken!

Verken de ark en gebruik de vaardigheden van het legioen om plaats delict te onderzoeken, bewijsmateriaal te verzamelen en corrupte oriëntatiepunten op te ruimen om de stad veilig te houden! Voer zijmissies uit, los puzzels op en ontdek de geheimen van het astrale vlak.

Astral Chain bevat personageontwerpen van de beroemde mangakunstenaar Masakazu Katsura (ZETMAN, Video Girl Ai) en de optie om het spel te spelen met Engelse of Japanse stemacteurs!