Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl in de top van de UK Boxed Chart GFK

Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl in de top van de UK Boxed Chart GFK

De GFK publiceerde de bestverkochte games in het VK voor de week die eindigde op 19 november, wat ons onze eerste verkoopgegevens voor Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl opleverde.

Zowel Pokemon Brilliant Diamond als Pokemon Shining Pearl bezetten afgelopen week de top 2 van de Britse boxed sales charts, waarbij het double pack de 9e plek innam. GFK heeft ook onthuld dat dit de games tot de grootste Switch-game-lanceringen van 2021 maakte en Super Mario 3D World + Bowser’s Fury versloeg.

Samen zijn zowel Brilliant Diamond als Shining Pearl nu de op één na grootste boxed launch van 2021 op alle platforms, vóór Call of Duty: Vanguard en net na FIFA 2022.

Geen goed teken voor Arceus?

Vergeleken met de andere twee hoofdgames die op Nintendo Switch zijn gelanceerd, was de lanceringsverkoop voor Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl 26% lager dan Pokemon Sword And Shield, maar 13% hoger dan Pokemon Let’s GO Pikachu en Eevee, wat suggereert dat spelers nog steeds geef de voorkeur aan een meer traditionele Pokemon-ervaring in vergelijking met een meer experimentele ervaring, maar geef toch de voorkeur aan een gloednieuwe game boven een remake.

Het zal interessant zijn om te zien hoe alle games zich verhouden wanneer Pokemon Legends Arceus volgend jaar wordt gelanceerd.

GFK Top Tien bestsellers vorige week

  1. Pokémon Brilliant Diamond
  2. Pokémon Shining Pearl
  3. Battlefield 2042
  4. Call of Duty: Vanguard
  5. FIFA 22
  6. Spider-Man: Miles Morales
  7. Mario Kart 8: Deluxe
  8. Far Cry 6
  9. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Double Pack
  10. Just Dance 2022
Ad