Pokémon: Let’s Go startpunt voor komende 20 jaar Pokémon

Pokémon: Let’s Go startpunt voor komende 20 jaar Pokémon

Junichi Masuda van Game Freak hoopt dat Pokémon: Let’s Go, Eevee! en Let’s Go, Pikachu! een nieuw startpunt voor de Pokémon-franchise zal worden.

Mijn voornaamste gedachtegang bij Let’s Go is dat ik ontzettend hoop dat het dient als een soort van basis of startpunt voor de komende twintig jaar aan Pokémon

Deze nieuwe visie komt vooral door het gigantische succes van Pokémon GO. Zonder dat spel waren we bijvoorbeeld nooit op de gooi-mechaniek gekomen.”Pokémon GO was eigenhandig verantwoordelijk voor de tweede Pokémon versie, om het zo maar te zeggen. Dit was een zeldzame kans die niemand verwacht had.

Volgens Junichi Masuda hadden Game Freaken Niantic eindelijk weer iets gemaakt wat iedereen in de wereld begreep. Hij benoemt hierbij daarnaast ook nog eens de uiterst gelukkige timing met het twintigjarige bestaan van de franchise in datzelfde jaar.

Voor Let’s Go wilde het bedrijf dan ook die knusse saamhorigheid terugbrengen: “Ook zagen we het concept voor ons om gewoon zo’n huiskamer-ervaring te hebben, waar iedereen met elkaar samenkomt.”Pokémon: Let’s Go moet elkaar ook in de huiskamer samen gaan brengen.

Vrolijk gevoel

Masuda is dan ook van mening dat Pokémon-spellen vooral positieve, vrolijke gevoelens op moeten leveren bij fans.

Met behulp van Pokémon kun je het leven van mensen verrijken, en hier een positieve impact op hebben”, licht hij toe. Iets dat ik pas realiseerde nadat een moeder me vertelde hoe die spellen het leven van haar zoon hadden verbeterd. Daarna heb ik, zonder twijfel, altijd geprobeerd om de serie positief te houden, en ervoor te zorgen dat we onze fans niet teleurstellen.

Niet alles in de Go Stijl

Wees gerust: dit betekent niet dat we in de toekomst enkel spellen als Pokémon: Let’s Go gaan zien.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat Pokémon een positieve kracht in de wereld blijft. Maar ik denk niet dat het hiervoor een consistente, onveranderde ervaring moet zijn. Ik heb het het idee dat er qua variatie nog veel speelruimte is, niet alleen in de hoofdserie, maar ook in de spin-off games

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! zijn vanaf 16 november verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Kijk jij er al naar uit om Pokemon (yellow) opnieuw te gaan herbeleven op de Nintendo Switch?

Ad