Pokemon Stadium 1 & 2 – Transfers worden niet ondersteund

Pokemon Stadium 1 & 2 – Transfers worden niet ondersteund

Nintendo zei dat het Nintendo Switch Online Expansion Pack Pokemon Stadium 1 en Pokemon Stadium 2 aan de Nintendo Switch zou toevoegen.

De Nintendo Switch Online-versies van de games missen een belangrijke functie van de originele games: de mogelijkheid om Pokemon van de ene game naar de andere te verplaatsen. Dit was een belangrijk onderdeel van de originele release op de N64 omdat spelers hun favoriete Pokemon uit hun Game Boy-games naar Pokemon Stadium konden brengen, waar ze in 3D konden vechten, wat misschien de eerste keer was dat dit ooit in de serie gebeurde .

video
play-rounded-fill

Geen transfer opties?

Er is geen officiële reden gegeven voor het gebrek aan overdrachtscompatibiliteit, maar Joe Merrick van Serebii.net denkt dat dit zou kunnen zijn omdat de Nintendo Switch geen Gen I Pokemon-games heeft. Merrick legde in een lange en gedetailleerde Twitter-thread uit dat het overbrengen van Pokemon van games buiten het Switch-ecosysteem, zoals de 3DS Virtual Console of Pokemon HOME, over een aantal technische hindernissen zou moeten springen die mogelijk te moeilijk of tijdrovend waren voor de ontwikkelaars om te overwegen.

Zonder de mogelijkheid om Pokemon over te dragen, kunnen Switch Online Expansion Pack-abonnees alleen Pokemon Stadium 1 en 2 spelen met gehuurde teams, wat volgens veel fans niet de beste manier is om van deze games te genieten.

Over Pokémon Stadium

Je kunt Pokémon Red-, Blue- en Yellow-gevechten spelen op je Nintendo 64 in een nieuwe arena genaamd Pokémon Stadium. Trainers kunnen vanaf de tribunes in Pokémon Stadium verhitte 3D-arenagevechten bekijken. Stadium is een must-have voor Pokémon-fans omdat het zoveel functies heeft. Je kunt bijvoorbeeld je Game Boy Pokémon Red, Blue of Yellow-game spelen op je N64. Pokémon Trainers kunnen hun Pokémon bevechten in turn-based gevechten, net als in de Game Boy-spellen, maar de gekke animaties en flitsende speciale aanvalseffecten zullen je Pokémon tot leven brengen als nooit tevoren. Een van de coolste dingen van Pokémon Stadium is dat je kunt vechten met je beste Pokémon uit de Red, Blue en Yellow-games (apart verkrijgbaar). Met het Transfer Pak dat bij het Pokémon Stadium Game Pak wordt geleverd en wordt aangesloten op de onderkant van je Controller, kun je gegevens rechtstreeks van een Game Boy-cartridge naar je N64 verplaatsen.

Over Pokémon Stadium 2

De strijd om de beste Trainer te worden gaat door, en Pokémon Stadium 2 heeft alles wat een Pokémon-fan maar kan wensen in een vervolg en meer. Met zwaardere gevechten, betere graphics en een stadion vol extra’s is Pokémon Stadium 2 gericht op Pokémon-fans. Spelers kunnen hun eigen Pokémon uit Pokémon Gold, Silver, Yellow, Red of Blue uploaden met behulp van het Transfer Pak, dat niet is inbegrepen. Je moet je eigen Pokémon gebruiken in gevechten met ervaren Trainers. Als je alleen de huur-Pokémon gebruikt die bij het Pak zit, zul je het moeilijk krijgen.

Er zijn veel nieuwe bewegingen, Pokémon en strategieën in Pokémon Stadium 2. De academie heeft een zeer goede reeks tutorials en een zeer complete bibliotheek met Poké-gerelateerde informatie. Een tot vier spelers kunnen een van de 12 nieuwe minigames in arcade-stijl spelen, zoals Chansey’s eiervangende competitie, voor een leuke pauze. Als je hierin goed presteert, win je munten die je (met het Transfer Pak) naar de Game Corner kunt sturen in Pokémon Crystal, Gold of Silver. Met het Transfer Pak kunnen spelers Pokémon Crystal, Gold, Silver, Yellow, Red en Blue op een tv spelen en zelfs zien hoe hun slaapkamer is ingericht met Pokémon Crystal, Gold of Silver.