Pokemon Sword and Shield’s – Max Raid Battles uitgebreid

Pokemon Sword and Shield’s – Max Raid Battles uitgebreid

The Pokemon Company heeft een nieuwe update voor Pokemon Sword en Shield uitgebracht, waarin de huidige Max Raid Battles zijn uitgebreid.

Ze zijn verlengd van 5 januari tot 9 januari 2020.

Gedurende deze tijd heb je een grotere kans om Gigantamax Butterfree en Gigantamax Snorlax in beide spellen tegen te komen, evenals Gigantamax-vormen van Drednaw en Sandconda in Pokemon Sword en Gigantamax-vormen van Corviknight en Centiskorch in Shield.

Max Raid Battles 101

Max Raid Battles zijn een multiplayer-functie die gebruik maakt van de Dynamax-functie. In het Wildgebied vind je vaak gebieden waar een Dynamaxed Pokémon te vinden is.

Deze worden vaak aangegeven door een rode lichtstraal die uit de kuil komt, maar als het een van de zeldzamere Pokémon is, heeft het groot paars licht. Dit komt doordat elke hol twee verschillende ontmoetingsmogelijkheden trekt: een gemeenschappelijke set en een zeldzame set.

Om het te verslaan, moet je met maximaal 4 andere spelers spelen om het te bestrijden, waarbij één speler zijn eigen Pokémon kan Dynamaxen. Dit kan lokaal of online worden gedaan, maar als er geen drie spelers meer worden gevonden, worden ondersteunende trainers toegevoegd, bestuurd door NPC’s.

De Pokémon die je in Max Raid Battles vindt, veranderen elke dag, met hetzelfde aantal spawns dat je naar de volgende dag hebt overgedragen totdat je ze wist en de volgende set toeneemt. Je kunt ook max Raid Battles zelf activeren met Wishing Piece-items die je in de Wild Area kunt kopen.

Elke Den brengt een Pokémon uit een pool van twee mogelijke opties, een gemeenschappelijke raidpool en een zeldzame raidpool telkens wanneer een raid wordt geactiveerd. De aard, de statistieken, het vermogen en de glimmende waarden van de Pokémon worden ingesteld wanneer de balk verschijnt, niet willekeurig wanneer je vecht.

Limieten

Max Raid Battles hebben enkele limieten. Als 4 Pokémon worden uitgeschakeld of 10 beurten passeren, verliest de wedstrijd. Naarmate je verder komt in het spel, zie je meer raids van een hoger niveau en minder raids van een lager niveau