Pokemon Sword/Shield – 3 jaar ontwikkeling, vergelijkbaar in lengte

Pokemon Sword/Shield – 3 jaar ontwikkeling, vergelijkbaar in lengte

In een recent interview met Gameinformer legden de producenten van Pokemon Sword / Shield, Ohmori en Masuda uit dat spelers voldoende inhoud kunnen verwachten om te concurreren met eerdere Pokemon-titels.

Masuda voegde er zelfs aan toe dat Game Freak de laatste 3 jaar aan de ontwikkeling van de game had gewerkt, en hoopte dat spelers hun tijd zouden nemen om te genieten van wat de games in petto hadden.

GameInformer Interview Pokemon Sword / Shield

Je sprak eerder over het streven om de ‘ultieme’ Pokémon-game te maken met deze eerste nieuwe generatie op consoles. Denk je dat de lengte van dit avontuur vergelijkbaar is met andere Pokémon-spellen?

Ohmori: Ik denk dat het moeilijk is om daar in details op in te gaan, maar in termen van het volume of de hoeveelheid inhoud in het hoofdavontuur is het vergelijkbaar met andere Pokémon-generaties die we hebben gespeeld.

Ik denk dat er veel interessante activiteiten zijn, bijvoorbeeld het voltooien van de Pokédex of echt uitgaan in de Wild Area en het aangaan van die mechanica, die veel herhalingswaarde toevoegen voor spelers die daar echt hardcore in willen worden .

Masuda: Ik heb het gevoel dat veel spelers tegenwoordig meestal content doorbranden en proberen zo snel mogelijk naar het einde te gaan. Vanuit ons perspectief hebben we er drie jaar aan gewerkt! [Lacht] We hopen echt dat spelers hun tijd door het avontuur zullen nemen, maar ja, dat is mijn perspectief.