Pokemon Sword & Shield: EXP share verdwenen, wordt nu automatisch verdeeld

Pokemon Sword & Shield: EXP share verdwenen, wordt nu automatisch verdeeld

Eerdere Pokemon-games hadden een EXP Share-item om al je Pokemon in je party naar een hoger niveau te tillen, wat het allemaal een stuk eenvoudiger maakte.

Over EXP Share

In de allereerste generatie Pokémon-games was een Pokémon de enige manier om ervaringspunten te krijgen door deel te nemen aan een gevecht. Old-schoolspelers moesten veel tijd strijden met elke Pokémon als ze wilden dat ze een niveau omhoog zouden gaan.

Het maakte het ook erg moeilijk om al je Pokémon gelijk te houden tijdens je reis.

EXP share item

Beginnend met Gen 2, hebben we eindelijk de Exp. Deel item. Dit was een item in de wacht; wanneer het in het bezit is van een specifieke Pokémon, konden de zes Pokémon binnen je partij de ervaringspunten delen die je tijdens een gevecht hebt verkregen, ongeacht of ze überhaupt vochten. In Gen 6 en Gen 7, Exp. Share werd een Key Item, wat betekende dat het van toepassing was op de Pokémon in je feest zonder dat iemand het hoefde vast te houden.

Spelers kunnen Exp worden. Deel aan of uit in het gamemenu.

Nu in Gen 8, Exp. Share zal niet langer een sleutelitem zijn. Spelers zullen het voordeel hebben van gelijkelijk gedeelde ervaringspunten die onder alle leden van hun partij worden verdeeld, ongeacht of Pokémon aan de strijd heeft deelgenomen of niet.

Auto EXP-aandeel

Sprekend met Game Informer magazine, onthulde Pokemon Sword & Shield-regisseur Shigeru Ohmori dat EXP Share niet meer is en dat Pokemon in je party nu automatisch een niveau omhoog gaat. Er is geen woord over of dit kan worden uitgeschakeld voor degenen die de extra uitdaging willen. Maar ongetwijfeld zullen sommige spelers een intensere spelervaring willen en liever zonder spelen.