rainbopython ontdekte oorzaak van Joy-Con drifting probleem

rainbopython ontdekte oorzaak van Joy-Con drifting probleem

Sinds 2017 hebben veel eigenaars van Nintendo Switch geklaagd over de analoge joysticks van hun linker joystick, zonder dat de gebruiker er iets aan heeft gedaan.

Veelvoorkomend probleem

Omdat dit een veel voorkomend probleem lijkt te zijn dat veel mensen treft, heeft Nintendo Switch eigenaar Rainbopython, die hun systeem op de lanceringsdag heeft gekocht, hun Joy-Con gedemonteerd om erachter te komen wat de drifting veroorzaakt. Na het uit elkaar halen van de componenten van de Joy-Con stick , Rainbopython heeft het contactpad van dichterbij bekeken, gebruikt voor het verzenden van gebruikersinvoer naar de Nintendo Switch zelf.

De contactpads hadden slijtagesporen.

Rainbopython is van mening dat de slijtageplekken in de loop van de tijd zijn ontstaan door de metalen tanden die wrijven tegen de zachte textuur van de pads. Ze concludeerden dat de slijtagecijfers fluctuaties in de X / Y-waarden zouden hebben veroorzaakt, waardoor het Joy-Con drijvende probleem veel ervaring heeft opgeleverd.

Harde waarheid

Helaas is er geen permanente oplossing voor dit probleem, tenzij Nintendo een compleet nieuw type Joy-Con met andere onderdelen maakt.

Ad