Rare bleef praten tot de terugkeer van GoldenEye 007 plaatsvond

Rare bleef praten tot de terugkeer van GoldenEye 007 plaatsvond

p>Je weet waarschijnlijk al dat GoldenEye 007 wordt toegevoegd aan de bibliotheek met oude Nintendo 64-games die op Nintendo Switch Online kunnen worden gespeeld. Maar omdat studiohoofd Craig Duncan van Rare erover sprak, weten we nu meer over hoe dit is gebeurd.

Duncan zegt dat de eerste keer dat ze GoldenEye terug probeerden te halen in 2015 was, toen ze Rare Replay maakten. “Helaas zijn dingen met licenties en games die zijn gepubliceerd gewoon ingewikkeld.” Duncan zegt dat ondanks de tegenslag, “we veel hebben gepraat, veel met onze vrienden bij Nintendo, de mensen bij MGM en de mensen bij Xbox, en we bleven praten totdat we het voor elkaar kregen.”

Over GoldenEye 007

James Bond, de beroemdste geheimagent ter wereld, komt tot leven op de Nintendo 64 in GoldenEye 007, die wordt geleverd met een licentie om te doden. GoldenEye 007 is een first-person actiespel dat alle kracht van de Nintendo 64 gebruikt om je in de schoenen van James Bond te plaatsen. Maar er komt meer bij kijken dan alleen maar slechteriken opblazen. Je moet een aantal spionagetaken uitvoeren, zoals geheime modems installeren, uiterst geheime documenten kopiëren en het pad van het GoldenEye-satellietsysteem veranderen zodat het niets vernietigt.

GoldenEye 007 test potentiële dubbel-O-agenten met 20 moeilijke missies, elk met drie verschillende moeilijkheidsgraden. Met elke moeilijkheidsgraad worden je tegenstanders slimmer en groeien het aantal en de complexiteit van je doelen. De missies van GoldenEye 007 zijn gebaseerd op en dragen bij aan de plot van de hitfilm. Ze vinden plaats over de hele wereld, van een geheime basis in het noordpoolgebied van Rusland tot een gigantische satellietantenne die boven de stomende jungle van Cuba hangt.

Het budget voor de eigenlijke game is natuurlijk Top Secret, maar Nintendo heeft veel geld uitgegeven om een ​​van de meest meeslepende games ooit te maken. Het duurde bijna twee jaar om de game te maken, maar het was het wachten waard. Om het spel als de film te laten voelen, gingen de mensen die het maakten tijdens de productie verschillende keren naar de filmsets om informatie te krijgen. De ingewikkelde levellay-outs zijn gemaakt met behulp van foto’s, filmclips en blauwdrukken van de sets. Een van de meest realistische 3D first-person games ooit gemaakt is het resultaat. GoldenEye voegt een licentie toe voor sensatie die niet te kloppen is.