Rare vierde Banjo-Kazooie’s lancering op Nintendo Switch Online

Rare vierde Banjo-Kazooie’s lancering op Nintendo Switch Online

Banjo Kazooie, de iconische Nintendo 64 3D-platformgame van Rare, werd in 1998 met lovende kritieken gelanceerd en is nu toegankelijk voor abonnees van Nintendo Switch Online + Expansion Pack.

Nu heeft het bedrijf van Microsoft, dat deel uitmaakt van Xbox Game Studios, een nieuw essay op hun officiĆ«le blog gepubliceerd door Leigh Loveday, de maker van Rare, die een paar woorden schreef over het naar Switch brengen van de game, waarvan hij beweerde dat de team was “erg enthousiast” om te bereiken.

“Mensen schreeuwen al heel lang om vintage Rare-titels die nieuw leven worden ingeblazen voor de Switch, dus we zijn heel blij dat we met Nintendo hebben kunnen samenwerken om de beer en de vogel naar dit platform te brengen.”

Over Banjo Kazooie op Nintendo Switch Online

Deze versie van Banjo-Kazooie is het Nintendo 64-origineel zoals je het je herinnert, in de geest van het houden van het spel precies zoals het was tussen de andere beschikbare spellen. Als je bent opgegroeid met een latere generatie consoles, verwachten we dat een hele nieuwe generatie spelers door Mumbo Jumbo wordt omgevormd tot wasmachines, op de vlucht voor Snacker de haai en voor het eerst de confrontatie aangaat met Grunty’s Furnace Fun.

De vreemde combinatie van een vriendschappelijke beer en de sardonische vogel die in zijn rugzak leeft, werd geĆÆntroduceerd in deze geliefde 3D-platformgame, terwijl ze het opnemen tegen Gruntilda, de stomme, door rijm geobsedeerde heks in een poging om laat Banjo’s zus vrij voordat ze werd… Eigenlijk, als je de Banjo-Kazooie in 60 Seconds-video bekijkt die we hebben gemaakt voor Rare Replay, begrijp je wat ik bedoel.

Daarnaast is hier een kort overzicht van de serie: Banjo-Kazooie werd gelanceerd in 1998, na Banjo’s solorol in Diddy Kong Racing het jaar daarvoor, en het werd al snel een favoriet bij de fans, op de golf van populariteit van platformgames. De felgekleurde cast van personages, locaties, puzzels en verzamelobjecten werd gekruid met vreemde zeldzame humor, waardoor het opviel in een drukke industrie.

Het succes van de eerste game leidde in 2000 tot de productie van een nog groter N64-vervolg, Banjo-Tooie, evenals een paar originele Game Boy Advance-games en Banjo’s enige hoofdrol in Rare’s Xbox-periode, Banjo -Kazooie: Nuts & Bolts voor Xbox 360 in 2008.”