Ray’z Arcade Chronology – Eerste trailers

Ray’z Arcade Chronology – Eerste trailers

Ray’z Arcade Chronology is Taito’s geplande verzameling shoot ’em up-games voor de Nintendo Switch, en het bedrijf heeft zojuist de eerste trailer voor de game onthuld.

Afgelopen juli werd onthuld dat Ray’z Arcade Chronology naar de Switch komt. Aan de andere kant is dit de allereerste keer dat we de mogelijkheid hebben om de werking van het pakket te zien. Het zal bestaan ​​uit de RayForce, RayStorm en RayStorm Neo-HD, evenals de RayCrisis en RayCrisis HD.

video
play-rounded-fill

video
play-rounded-fill

About Ray’z Arcade Chronology

De Ray Trilogy, ontwikkeld door Taito in de jaren 90 en algemeen beschouwd als een van de beste arcade-schietgameseries ooit gemaakt, krijgt een nieuw leven met bijgewerkte functies en high-definition graphics.

RayForce, RayStorm en RayCrisis zijn de drie games die deel uitmaken van de Ray’z Arcade Chronology-collectie. Beide meest recente 3D-games zijn ook verkrijgbaar in een verbeterde HD-editie.

Beleef de spanning van epische veldslagen, variërend van de ruimte tot de cyberruimte, terwijl je de trilogie herontdekt met vijf verschillende versies van elk van de drie games en een doos vol schatten en objecten die beperkt in aantal zijn.

De lock-on-mechanica en het aanvalslagensysteem van de Ray-serie, een van Taito’s meest iconische SHMUPS, zijn altijd de meest onderscheidende kenmerken van de serie geweest. De eerste modus stelt de speler in staat om meerdere vijanden tegelijk aan te vallen en ze uit te schakelen met een enkele dodelijke homing-aanval, terwijl de laatste modus vijanden op hetzelfde vlak plaatst als de speler en op het vlak eronder, waardoor het noodzakelijk is om scherp te blijven. oog en snelle reflexen om niet verrast te worden door een tegenstander. Alle drie deze titels verlegden de grenzen van grafische kwaliteit ten tijde van hun respectieve releases en blijven zelfs nu nog een visuele traktatie.

In termen van het verhaal beeldt RayForce een wereld af waarin de mensheid al haar vertrouwen heeft gesteld in de supercomputer die bekend staat als Con-Human, die elk aspect van de samenleving controleert, van de infrastructuur tot de strijdkrachten. Zodra het echter bij bewustzijn komt, begint het irrationeel te handelen en elimineert het vrijwel de hele menselijke bevolking op aarde, waardoor de weinige overlevenden de ruimte in worden gestuurd. De RVA-818 X-LAY-jager is de laatste kans voor het menselijk ras om Con-Human te verslaan door de verdediging van de aarde te doorbreken en hem te vernietigen.

In RayStorm, een semi-vervolg dat zich afspeelt in een wereld parallel aan RayForce, hebben de R-Gray-jagers de taak om de Terran-kolonie van Secilia’s federatieleger af te weren, dat een gevaar vormt voor de planeet Aarde. Dit conflict vindt plaats als reactie op de gebeurtenissen van RayForce.

Uiteindelijk heb je in RayCrisis de mogelijkheid om getuige te zijn van de gebeurtenissen die plaatsvinden vóór RayForce. Dit omvat een poging om Con-Human van binnenuit te vernietigen door een aanval uit te voeren op de supercomputer die zich in cyberspace bevindt.

Kenmerken

De arcadeversies van de verticaal scrollende shooters RayForce, RayStorm en RayCrisis zijn opgenomen in The Chronology. Bovendien is voor het eerst als officiële release ook het prototype van R-Gear, de nooit gemaakte opvolger van RayForce, opgenomen.

RayForce (1994, Taito F3 Arcade-hardware) (1994, Taito F3 Arcade-hardware)

Vecht tegen het Con-Human neuro-netwerk terwijl je de RVA-818 X-Lay bestuurt in een actievol gevecht.

RayStorm werd in 1996 uitgebracht op de Taito FX-1B arcade-hardware.

Kies de R-Gray1 of de R-Gray2 met hun zeer verschillende bewapeningssystemen om de strijd aan te gaan met de uitdagende Secilia Federatie van koloniën en het voortbestaan ​​van planeet Aarde te verzekeren.

RayCrisis (1998, Taito G-NET Arcade-hardware) (1998, Taito G-NET Arcade-hardware)

In deze prequel bestuur je een Waverider en probeer je het Con-Human neuronetwerk te infiltreren in een poging de ramp te voorkomen die leidde tot het begin van Operatie RayForce. Stop de verspreiding van het Con-Human-virus voordat het 100 procent bereikt.

Maak gebruik van de techniek “twee aanvalslagen” om vijanden op hetzelfde vlak als jij en degenen onder je uit te schakelen.

Maak gebruik van een aantal aanvalssystemen, waaronder als vergrendelbare lasers en een reeks verschillende soorten schoten.

Elke game bevat het volgende:

Verbluffende beelden en adembenemende panorama’s, zowel in 2D als in 3D, pixels of polygonen, die allemaal vergezeld gaan van een pakkende artistieke stijl.

Gecomponeerd door het illustere geluidspersoneel van Taito, bevat deze collectie de absoluut beste muziek die schietspellen te bieden hebben. ZUNTATA

Uitstekende gameplay met een primaire nadruk op zowel de eerder genoemde lock-on laser als een verscheidenheid aan moeilijke eindbazen

R-Gear

Iedereen die de Strictly Limited Games-editie van de Ray’z Arcade Chronology bestelt, krijgt bovendien de 1-Level-versie van het niet-gepubliceerde prototype van R-Gear op de cartridge of disc! Deze aanbieding is alleen geldig voor bestellingen die via de Ray’z Arcade Chronology-website zijn geplaatst. Het had de volgende aflevering in de RayForce-serie moeten zijn, maar het project werd geschrapt voordat het ooit kon worden voltooid. Ondanks het feit dat het slechts een prototype is, zult u de beroemde 2D visuele stijl van RayForce kunnen ervaren!

Op 9 maart 2023 maakt Ray’z Arcade Chronology zijn debuut op het Nintendo Switch-platform in Japan. Het wordt vervolgens in het voorjaar van 2023 uitgebracht in Europa en Noord-Amerika.