Reggie; Streamen van games – Tech infrastructuur niet in de VS

Reggie; Streamen van games – Tech infrastructuur niet in de VS

Sommige ontwikkelaars hebben geprobeerd om de technische beperkingen van het populaire Nintendo Switch-systeem te omzeilen door in de cloud meer visueel intensieve titels te streamen (Resident Evil 7 en Assassin’s Creed Odyssey).

Stream me die hoge kwaliteit

Deze titels zijn nu beschikbaar om te streamen op de Nintendo Switch maar, alleen in Japan en velen hebben zich afgevraagd of we hier in het westen dezelfde behandeling zullen krijgen.

In een toespraak tot Kotaku zegt Reggie Fils-Aime, president van Nintendo of America, dat de technische infrastructuur nog niet beschikbaar is in de Verenigde Staten.

Fils-Aime beschreef die inspanningen in Japan als “erg spannend”, eraan toevoegend dat “in wezen een op de cloud gebaseerde spelervaring op de Switch iets is dat iedereen erg graag wil zien.” Maar, merkte hij op;

It’s specific to Japan because of the internet infrastructure that exists in that country. Very high-speed wireless capability. The ability to have a great experience in Japan is profound. The technical infrastructure doesn’t exist for that to happen currently here in the United States.

And so from that standpoint we’re looking at that activity as a very interesting test case and certainly is going to drive our thinking and our potential investments here in the Americas.

Als gamers, is dit waar we naartoe willen? Een game streamen … min of meer zoals de Satellaview al decennia geleden deed? Persoonlijk was ik er geen fan van en ben ik er ook geen fan van. Omdat voor één; wat bezit je eigenlijk? En dan ook nog eens de afhankelijkheid van de dienst die er bij komt kijken.

Er is geen woord over de Europese situatie geweest … maar … ik hoop dat het gewoon in Japan blijft.

Hoe denk jij erover?