Reggie – Zelda, Mario Kart en Super Mario aangeschaft door 50%

Reggie – Zelda, Mario Kart en Super Mario aangeschaft door 50%

Nintendo is trots dat haar Nintendo Switch in de eerste negen maanden van release wereldwijd 10 miljoen stuks heeft verkocht. In een interview met Variety weet Reggie meer te vertellen over het success van de Nintendo Switch.

Ondanks dat Nintendo het afgelopen jaar wat problemen heeft gehad met het productieproces van de Nintendo Switch, is het apparaat wereldwijd meer dan 10 miljoen keer verkocht. Met een adviesprijs van $300,- (zonder btw) vertaalt dat zich in meer dan drie miljard aan omzet.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van het systeem is dat het kan worden aangesloten op een tv, zoals een traditionele console, of kan worden losgekoppeld en kan worden gebruikt als mobiel apparaat. Reggie Fils-Aime, president en COO van Nintendo of America, zei hierover het volgende:”Het is een sterk idee voor gamers om hun spelervaring nooit achter te hoeven laten. Dat is de grondslag geweest van onze sterke prestaties tot nu toe.”

Inhoudsopgave (TOC)

Prognose

In oktober was de prognose voor verscheepte Nintendo Switch-apparaten bijgesteld naar 14 miljoen, voor dit fiscaal jaar welke zal eindigen eind maart 2018. Dat zou de verkoopcijfers van de Nintendo Wii U (die 13,6 miljoen eenheden over een periode van vijf jaar verscheepte) wegblazen gezien de Nintendo Switch dan op 16,7 miljoen verkochte eenheden staat in het eerste jaar van uitgave.

De reeks door Nintendo gepubliceerde games heeft ook de aanzet gegeven tot de verkoop van Switch, zei Reggie Fils-Aime. Meer dan vijftig procent van de eigenaren van de Switch heeft drie titels gekocht, te weten The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Odyssey. Ook Splatoon 2 deed het goed: één op de vier Switch bezitters kocht het spel.

“Het is goed wanneer je een titel hebt waarbij minimaal één op de vijf eigenaren het spel heeft gekocht. Dat helpt de verkoop van de console te stimuleren.”

Third Party support

Nintendo heeft ook goede ondersteuning gehad van grote uitgevers zoals EA en Ubisoft, evenals onafhankelijke ontwikkelaars, voegde hij eraan toe.

In 2018 kunnen gamers aan de slag met door Nintendo gepubliceerde titels zoals Kirby Star Allies, Bayonetta, Bayonetta 2 en een nieuwe game in de Yoshi-franchise.

Geplande games van externe ontwikkelaars zijn Bethesda’s Wolfenstein II: The New Colossus, Mega Man 11 van Capcom en de RPG van Square Enix met de voorlopige naam Project Octopath Traveler.

Wij kijken in ieder geval al uit naar 2018, wat vinden jullie?