Residual aangekondigd

Residual aangekondigd

Apogee Entertainment heeft Residual aangekondigd – een survivalplatformgame die in 2021 naar Switch en andere grote platforms gaat.

Het avontuur bevat talloze procedureel gegenereerde werelden die spelers kunnen verkennen – terwijl ze genoeg onderdelen verzamelen om hun schip te repareren en te ontsnappen!

video
play-rounded-fill

Over Residual

Residual … een nieuw soort survivalplatformgame van OrangePixel en de legendarische indie-uitgever Apogee Entertainment.

In een vergeten sterrenstelsel vol vreemde planeten, stort een eenzame ontdekkingsreiziger neer op een met een oeroud buitenaards geheim. Waag je uit het scheepswrak door een harde, onvoorspelbare, procedureel gegenereerde wereld. Oogst voedsel en maak kampvuren om in leven te blijven. Maak sciencefiction-overlevingshulpmiddelen zoals teleporters en mijnbouwapparatuur. Ontdek buitenaardse technologie die het schip kan repareren. Honger, kosmische stormen, vijandige planten en de mysterieuze slijk zijn enkele van de vele obstakels waarmee je te maken krijgt.

Je bent niet de enige! PDB (een snauwende drijvende Personal Disaster Bot) zal je volgen en je onderweg bijstaan. Soms. PDB helpt je ook de verborgen kennis te ontdekken, door de geschiedenis van de planeet te onthullen terwijl je dieper en dieper onderzoekt, ervan uitgaande dat je kunt overleven!

De uniek ontworpen Nature Engine van OrangePixel genereert duizenden planeten op basis van een uitgebreide reeks omgevingsregels en laat ontdekkingsreizigers vervolgens vallen op een wereld vol potentieel. Als een planeet dicht bij de zon draait, zullen intense hitte, harde wind en schaarse vegetatie een reeks uitdagingen met zich meebrengen die enorm verschillen van andere werelden. Verder van de zon, maken lange nachten het gemakkelijker om uithoudingsvermogen te behouden, maar door verminderde zonne-energie wordt elke functie, zoals het scannen van de planeet, een cruciale beslissing.

Residual verwelkomt spelers voor een geweldloze overlevingservaring met grenzeloze mogelijkheden en zonder traditionele gevechten. Spring en daal af door kleurrijke, zeer gedetailleerde pixelkunst die klassieke 2D-platformgames oproept. Los lichte puzzels op om geheimen te onthullen van een lang verloren gewaande beschaving. Selecteer een mannelijke, vrouwelijke of niet-binaire hoofdrolspeler, pas overlevingsparameters aan, zoals hoe snel de tijd vordert, en race om het schip te repareren, oude geheimen op te graven of gegevens te verzamelen over honderden onontdekte objecten. “

Ad