Resolutie Rocket League handheld lager

Resolutie Rocket League handheld lager

Eerder dit jaar tijdens de E3 werd er gezegd dat Rocket League voor de Nintendo Switch te allen tijden op 720p zou moeten gaan draaien, hoe je het spel ook speelt of dat nu docked of in handheld is.

Nu heeft Psyonix laten weten dat dit niet geldt als je in Handheld Mode speelt. Dan wordt er gebruik gemaakt van een dynamsiche resolutie. Volgens Psyonix zal de game dan schommelen rond 576p. Dit is gedaan om er voor te zorgen dat de framerate van 60fps wordt behouden. 

Psyonix zal wel proberen om de game na de lancering  verder te optimaliseren.

Rocket League runs at 1280×720 in Docked and uses a dynamic resolution scaler in Undocked (handheld) depending on the stadium being played. Generally speaking it hovers around 1024×576. Post launch we plan to continue working on optimizing the game.

Onze ervaring

We hebben gisteren een gestart gemaakt met de game en docked speelt het super, laten we ook eerlijk zijn het gaat ons niet om 720p 1080p en dergelijke bij NintendoReporters. We zijn geen Digital Foundry namelijk maar het gaat ons doorgaans veel meer om het feit of een game goed wegspeelt. 

Voor de goede orde wij zijn Rocket-League noobs, maar de performance op zowel docked als handheld mode beviel ons toch aardig goed. Wat vinden jullie? Moet het per se gaan om resolutie of meer om gameplay?

Ad