SaGa-ontwikkelaar werkt aan remaster en remake

SaGa-ontwikkelaar werkt aan remaster en remake

SaGa is waarschijnlijk absoluut de vreemdste doorlopende RPG-serie die ooit door een grote game-uitgever is gelanceerd, en Square Enix is vastbesloten om ermee door te gaan. Akitoshi Kawazu, de maker van de SaGa-serie, tweette eerder om fans te bedanken voor hun steun in 2021 en om bekend te maken dat hij werkt aan een SaGa-remaster en remake, naast de eerder beloofde gloednieuwe fysieke game. Het is onduidelijk welke SaGa-game een remaster krijgt en welke een remake, maar er zijn maar zo veel mogelijkheden.

SaGa remakes en remasters

Veel van de SaGa-games zijn de afgelopen jaren opnieuw uitgebracht, wat op zichzelf al ongelooflijk is. In december 2020 werden de originele drie Game Boy-games opnieuw verpakt als Collection of Saga Final Fantasy Legend op de Nintendo Switch. De Super Famicom-games Romancing SaGa 2 en 3 zijn geremasterd en gepubliceerd op Switch en andere platforms. (De PlayStation 2-remake van Romancing SaGa, Minstrel Song, was de enige westerse release van de originele Romancing SaGa in 2005.) SaGa Frontier Remastered, een prachtige remake van de PlayStation 1-game, werd in april uitgebracht. (Ik speel het nu, en het is veel vreemder dan ik me herinnerde.)

Het is redelijk om een ​​remaster van SaGa Frontier 2 te verwachten, en Akitoshi Kawazu heeft het idee al erkend. Ondertussen zou Unlimited SaGa, een PlayStation 2-game die zwaar werd gepand toen het aanvankelijk in het Westen uitkwam vanwege de complexe spelmechanica, een intrigerende remake zijn (en dit is een serie die in de eerste plaats bekend staat om zijn stompe mechanica). Waar Kawazu ook aan werkt, de identiteit van deze SaGa-remaster, remake en nieuwe game zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort worden onthuld. De volgende fysiek gepubliceerde game wordt mogelijk al in 2022 aangekondigd.

Ad