Saint Kotar – Update nieuw speelbaar personage en eindes

Saint Kotar – Update nieuw speelbaar personage en eindes

Samenvatting:

Saint Kotar, de indie-horrorgame van SOEDESCO en Red Martyr Entertainment, heeft een nieuwe update uitgebracht met twee DLC’s, “The Ritual” en “Void”. De “Void” DLC voegt twee extra eindes, 15 nieuwe video-tussenfilmpjes en verbeteringen aan het verhaal en gameplay-ontwerp van de game toe. De update bevat ook bugfixes, extra animaties en geluiden, en de mogelijkheid om de stad te verkennen en taken op te lossen na terugkeer van het eiland-gesticht. De “Ritual” DLC voegt een nieuw speelbaar personage toe, Viktoria, en laat spelers ervaren wat er is gebeurd.


Over Saint Kotar

Saint Kotar is een point-and-click-avonturenspel ontwikkeld door Red Martyr Entertainment en uitgegeven door SOEDESCO. De game is uitgebracht op 28 oktober 2020 en is beschikbaar op Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. De game speelt zich af in het kleine stadje Sveti Kotar, waar spelers de rol aannemen van twee mannen, Benedek Dohnany en Nikolay Kalyakin, die een reeks mysterieuze en bovennatuurlijke gebeurtenissen onderzoeken. De game is sterk beïnvloed door horror-, mysterie- en psychologische thrillergenres en heeft een griezelige en verontrustende sfeer.

De gameplay in Saint Kotar omvat verkenning, puzzels oplossen en besluitvorming. Spelers moeten communiceren met verschillende personages en objecten in de gamewereld om aanwijzingen te ontdekken en door het verhaal te komen. De beslissingen die spelers tijdens het spel nemen, hebben consequenties en kunnen de uitkomst van het verhaal beïnvloeden.

Het verhaal van de game is niet-lineair en spelers kunnen kiezen welk pad ze nemen en met welke personages ze communiceren. De game heeft meerdere eindes op basis van de beslissingen die spelers nemen, wat herspeelbaarheid en diepte aan het verhaal toevoegt. De visuals en het geluidsontwerp van de game zijn ook opmerkelijk. De kunststijl van de game is met de hand getekend en bevat gedetailleerde en sfeervolle omgevingen, terwijl het geluidsontwerp een meeslepende en angstaanjagende sfeer creëert.

Naast de basisgame voegt de Saint Kotar-update, met “The Ritual” en “Void” DLC’s, aanzienlijke verbeteringen toe aan het verhaal, het gameplay-ontwerp en de algehele ervaring van de game. De update bevat nieuwe speelbare personages, extra eindes, video-tussenfilmpjes en gameplay-tweaks, waardoor het spel boeiender en bevredigender wordt om te spelen.

Al met al is Saint Kotar een goed gemaakt en meeslepend avonturenspel dat fans van horror- en mysteriegenres zeker zal aanspreken.

De Void-DLC

De Void DLC in de Saint Kotar-update heeft twee extra eindes toegevoegd, waardoor het totale aantal eindes op vier komt. De oorspronkelijke twee eindes zijn ook verbeterd met verhalende tweaks. De nieuwe eindes voegen meer diepte toe aan het verhaal en bieden spelers meer keuzes en consequenties. Het einde bevat ook een samenvatting aan het einde die spelers laat zien welke beslissingen ze tijdens het spel hebben genomen en hoe ze de uitkomst hebben beïnvloed.

Naast de eindes bevat The Void DLC ook 15 nieuwe video-tussenfilmpjes die de zwarte schermen vervangen die eerder in de game zaten. Deze nieuwe tussenfilmpjes voegen meer context toe aan het verhaal en verbeteren de algehele ervaring. De DLC biedt ook veel aanpassingen aan het gameplay-ontwerp, zoals de mogelijkheid om lange gesprekken aan het begin van de game in te korten zonder de stroom van het verhaal te verliezen.

De update bevat ook bugfixes en extra animaties en geluiden, waardoor de gameplay vloeiender en meeslepender wordt. Spelers kunnen nu vrij door de stad lopen en taken oplossen nadat ze zijn teruggekeerd van het asieleiland, wat vóór de update niet mogelijk was. De verbeteringen in de Void DLC hebben het spel aantrekkelijker en bevredigender gemaakt om te spelen.

De Ritual DLC

De Ritual DLC in de Saint Kotar-update introduceert een nieuw speelbaar personage, Viktoria. Spelers kunnen nu haar verhaal ervaren en wat er gebeurde op de avond voor de start van het hoofdspel. De DLC voegt meer diepte toe aan de overlevering van de game en biedt spelers een nieuw perspectief op de gebeurtenissen in de game. Viktoria’s verhaal is verweven met het hoofdverhaal, en door haar te spelen voegt ze meer context en emotioneel gewicht toe aan het verhaal.

Conclusie

De Saint Kotar-update, met de “The Ritual” en “Void” DLC’s, voegt aanzienlijke verbeteringen toe aan het verhaal, het gameplay-ontwerp en de algehele ervaring van de game. De extra eindes, het nieuwe speelbare personage en de tussenfilmpjes voegen meer diepte toe aan het verhaal en bieden spelers meer keuzes en consequenties. De bugfixes, animaties en geluidsverbeteringen maken de gameplay soepeler en meeslepender. Over het algemeen heeft de update het spel aantrekkelijker en bevredigender gemaakt om te spelen.

Veelgestelde vragen
 • Q1. Moet ik de DLC’s apart kopen of zijn ze inbegrepen in de update?
  • De DLC’s “The Ritual” en “Void” zijn opgenomen in de update en kunnen gratis worden gedownload.
 • Kw2. Kan ik als Viktoria spelen in het hoofdspel, of alleen in de “The Ritual” DLC?
  • Je kunt alleen spelen als Viktoria in “The Ritual” DLC. Haar verhaal is echter verweven met het hoofdverhaal, en spelen als zij voegt meer context en emotioneel gewicht toe aan het verhaal.
 • Q3. Heb ik na de update nog steeds toegang tot de oorspronkelijke twee eindes?
  • Ja, de oorspronkelijke twee eindes zijn nog steeds beschikbaar in de bijgewerkte game, samen met de twee nieuwe eindes.
 • Q4. Beïnvloeden de aanpassingen aan het gameplay-ontwerp mijn voortgang in het spel?
  • De aanpassingen aan het gameplay-ontwerp zijn klein en hebben geen invloed op je voortgang in het spel. Ze zijn ontworpen om de gameplay soepeler en leuker te maken.
 • Q5. Kan ik de stad verkennen en taken oplossen nadat ik ben teruggekeerd van het asieleiland in de originele versie van het spel?
  • Nee, dit was niet mogelijk in de originele versie van het spel. Deze functie is toegevoegd in de Saint Kotar-update.