Sakuna: Of Rice and Ruin – 500,000+ exemplaren wereldwijd verkocht

Sakuna: Of Rice and Ruin – 500,000+ exemplaren wereldwijd verkocht

Sakuna: Of Rice and Ruin, ontwikkeld door de tweemansstudio Edelweiss , heeft vijf jaar geduurd om te maken. Maar gelukkig werpt het harde werk zijn vruchten af.

Dat is zoals Sakuna: Of Rice and Ruin een sterke lancering heeft gezien op Nintendo Switch. Zo erg zelfs dat het spel wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren heeft verkocht.

Uitgever Xseed Games onthulde dat er twee keer zoveel pre-orderaantallen waren voor de Switch-versie van Sakuna dan voor PS4, en dit was grotendeels te danken aan de marketinginspanningen van Nintendo in de Nintendo Direct waarin het verscheen.

video
play-rounded-fill

Over Sakuna: Of Rice and Ruin

Rijst is kracht!

Verwende oogstgodin Sakuna wordt verbannen uit haar weelderige hemelse huis naar een eiland dat overspoeld wordt door demonen. In de ongetemde wildernis moet ze haar eerstgeboorterecht herontdekken als de dochter van een krijgsgod en de godin oogsten door de elementen te weerstaan, monsters te bestrijden en rijst te verbouwen, de bron van haar macht. Aan haar zijde op deze onheilspellende plek staat haar voogd Tama en een groep outcast mensen. Samen moeten deze onwaarschijnlijke metgezellen de handen ineen slaan om zowel de grond als de demonen van Hinoe Island te temmen.

Sakuna: Of Rice and Ruin is ontwikkeld door Edelweiss, het indieteam achter de veelgeprezen Astebreed, en combineert zijwaarts scrollende actie met diepgaande knutsel- en landbouwsimulatie in een krachtig verhaal over het vinden van een plek in de wereld.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Verfijnde side-scrolling platformactie

Gebruik boerderijgereedschap als wapens, ketting snelle, zware en speciale aanvallen aan elkaar om demonische beesten neer te halen, terwijl het beheersen van de magische ‘goddelijke kleding’ essentieel is om verre platforms vast te pakken, gevaar te ontwijken en machtige vijanden te overwinnen. 

Gedetailleerde gameplay in 3D-simulatiestijl

Leer de eeuwenoude landbouwkunst door gedetailleerde stappen te volgen, van planten tot oogsten, om het perfecte gewas te cultiveren. Als oogstgodin groeit Sakuna’s kracht met elke rijstoogst, met attributen zoals esthetiek en smaak die rechtstreeks verband houden met haar gevechtskwaliteiten.

Een huis creëren in de wildernis

Sakuna’s sterfelijke metgezellen maken wapens, bepantsering en maaltijden voor haar met behulp van de materialen en ingrediënten die ze tijdens haar avonturen verzamelt, en het voltooien van speurtochten voor hen zal nog meer opties ontgrendelen.

Een frisse kijk op Japanse mythologie

De heldin maakt deel uit van een pantheon van goden en demonen, geïnspireerd door de traditionele Japanse mythologie, maar met veel unieke wendingen. Het verhaal en de wereld zijn gevuld met liefdevol weergegeven details, sommige vertrouwd en sommige volledig origineel.

Ad