Sakuna: Of Rice And Ruin – 850.000 exemplaren verkocht

Sakuna: Of Rice And Ruin – 850.000 exemplaren verkocht

In een recent financieel rapport onthulden uitgever Marvellous en ontwikkelaar Edelweiss dat Sakuna: Of Rice And Ruin’s totale wereldwijde verkopen nu meer dan 850.000 exemplaren heeft overschreden.

Dit betekent dat de game sinds november 2020 al 350.000 exemplaren heeft verzonden.

De ongekende populariteit van Sakuna leidde tot een sterke stijging van de aandelenkoers van Marvelous totdat deze tijdelijk moest worden opgeschort. In dit tempo kunnen we waarschijnlijk verwachten te horen dat de game binnenkort nog meer mijlpalen zal verbreken en wie weet misschien zelfs DLC of een vervolg.

Over Sakuna: Of Rice And Ruin

In de weelderige hemelse hoofdstad van het verheven rijk, verdrijft de verwende oogstgodin Sakuna haar leven in luxe, rustend op de lauweren van haar overleden ouders. Beneden in het lage rijk jaagt een wrede bergbandiet een groep wanhopige mensen naar de rand van een klif.

Er verschijnt een brug tussen de twee rijken, en daar kruist Sakuna de paden met de ‘mensenkinderen’. in de commotie die volgt, veroorzaken de godin en de belaagde stervelingen een grote explosie die hen de woede van de hemelse heerser, lady kamuhitsuki, oplevert.

Ze verbant ze naar het eiland Hinoe, een mysterieuze plek die grenst aan de aarde en de hemel die Sakuna’s ouders ooit thuis noemden, en beveelt hen om het toepasselijk getitelde ‘Eiland van demonen’ terug te winnen uit de klauwen van een monsterlijke horde.

Als dochter van een krijgsgod en oogstgodin zal Sakuna haar geboorterecht herontdekken in deze ongetemde wildernis door de elementen te weerstaan, monsters te bevechten en de grond te bewerken. En door hun onsterfelijke beschermer, de mensen, te helpen

Met haar verbannen kan de reden om te leven alsnog van hen worden gestolen in het door oorlog verscheurde nederige rijk. Samen moeten deze onwaarschijnlijke metgezellen de handen ineen slaan om zowel de grond als de demonen van het hinoe-eiland te temmen.