Sakuna: Of Rice And Ruin – Geen DLC plannen, hopen op een vervolg

Sakuna: Of Rice And Ruin – Geen DLC plannen, hopen op een vervolg

Sakuna: Of Rice and Ruin werd een beetje een op hol geslagen hit voor ontwikkelaars Edelweiss – en verdiende lof voor zijn unieke uitgebreide rijstteelt-gameplay gecombineerd met platformactie.

Hoewel het vooruitzicht van een vervolg nog ver weg is, lijkt het erop dat de ontwikkelaars er al op gebrand zijn om uiteindelijk meer Sakuna-actie te creëren!

In een Famitsu-interview vertelden Edelweiss-teamleden Koichi en Nal over de toekomst van het nieuwe IP. In het bijzonder deelden de twee dat de studio geïnteresseerd was om Sakuna een tweede game te geven, in tegenstelling tot alleen DLC voor de eerste game:

There aren’t any plans for downloadable content, but we’d like to do a sequel if the opportunity arises.” (Koichi)“While we don’t have any concrete plans for a sequel, I have nothing but gratitude for the fans. When the timing is right, I hope we can live up to their expectations.

Over Sakuna: Of Rice And Ruin

Verwende oogstgodin Sakuna wordt verbannen uit haar weelderige hemelse huis naar een eiland dat overspoeld wordt door demonen. In de ongetemde wildernis moet ze haar eerstgeboorterecht herontdekken als de dochter van een krijgsgod en de godin oogsten door de elementen te weerstaan, monsters te bestrijden en rijst te verbouwen, de bron van haar kracht.

Aan haar zijde op deze onheilspellende plek staat haar voogd Tama en een groep outcast mensen. Samen moeten deze onwaarschijnlijke metgezellen de handen ineen slaan om zowel de grond als de demonen van Hinoe Island te temmen.

Sakuna: Of Rice and Ruin is ontwikkeld door Edelweiss, het indieteam achter het veelgeprezen Astebreed, en combineert zijwaarts scrollende actie met diepgaande knutsel- en landbouwsimulatie in een krachtig verhaal over het vinden van een plek in de wereld.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

 • Verfijnde side-scrolling platformactie
  • Het gebruik van boerderijgereedschap als wapens, snelle, zware en speciale aanvallen aan elkaar koppelen om demonische beesten neer te halen, terwijl het beheersen van de magische “goddelijke kleding” essentieel is om verre platforms vast te pakken, gevaar te ontwijken en machtige vijanden te overwinnen. </ li>
 • Gedetailleerde gameplay in 3D-simulatie
  • Leer de eeuwenoude landbouwkunst door gedetailleerde stappen te volgen van planten tot oogsten om het perfecte gewas te cultiveren. Als oogstgodin groeit Sakuna’s kracht met elke rijstoogst, met attributen zoals esthetiek en smaak die rechtstreeks verband houden met haar gevechtskwaliteiten.
 • Een thuis creëren in de wildernis
  • Sakuna’s sterfelijke metgezellen maken wapens, bepantsering en maaltijden voor haar met behulp van de materialen en ingrediënten die ze tijdens haar avonturen verzamelt, en het voltooien van speurtochten voor hen zal nog meer opties ontgrendelen.
 • Een frisse kijk op Japanse mythologie
  • De heldin maakt deel uit van een pantheon van goden en demonen, geïnspireerd door traditionele Japanse mythologie, maar met veel unieke wendingen. Het verhaal en de wereld zijn gevuld met liefdevol weergegeven details, sommige vertrouwd en sommige volledig origineel.
Ad