Sakurai – Hoe Sora in Super Smash Bros Ultimate is gekomen

Sakurai – Hoe Sora in Super Smash Bros Ultimate is gekomen

In een vertaalde Famitsu-kolom onthulde Sakurai, de maker van Smash Bros, hoe de veelgevraagde Sora uit de Kingdom Hearts-franchise naar Super Smash Bros Ultimate kwam.

Sora was het meest gevraagde nieuwe personage in de Fighter Ballot, maar Mr. Sakurai dacht dat het bijna onmogelijk zou zijn om Disney zover te krijgen dat hij het sympathieke personage in Smash Bros. zou mogen opnemen.

Dhr. Sakurai zei dat de grootste kans kwam toen hij werd uitgenodigd voor een bepaalde prijsuitreiking waar hij de kans kreeg om een ​​vertegenwoordiger van Disney te ontmoeten.

Square Enix en Disney

Sakurai dacht dat het moeilijk zou zijn om de vertegenwoordiger zover te krijgen dat Sora in Smash zou verschijnen, maar de vertegenwoordiger dacht dat het geweldig zou zijn als Sora deel zou kunnen uitmaken van de Super Smash Bros Ultimate-selectie.

Terwijl de vertegenwoordiger Sora in Super Smash Bros Ultimate goedkeurde, wist Sakurai dat de hogere regionen van het bedrijf misschien afkerig waren van de beslissing, dus het werd een lange en doordachte discussie tussen de managers van Nintendo, Disney en Square Enix, en natuurlijk kreeg hij uiteindelijk groen licht om Sora op te nemen in Fighter Pass 2.

Fighter Pass 2-extensie

Sakurai vermeldde in de column ook dat ze oorspronkelijk hadden besloten dat Fighter Pass 2 vijf jagers zou bevatten zoals de originele Fighter Pass. De line-up was bepaald, maar omdat ze het er allemaal over eens waren dat Sora zou spelen, en dat hij toestemming kreeg van alle betrokkenen, verhoogden ze het aantal vechters in Fighter Pass 2.

Sora’s ontwikkeling stond onder zwaar toezicht van zowel Disney als Square Enix, wat betekent dat er veel hindernissen waren voor zijn opname in het spel en dat er talloze richtlijnen moesten worden gevolgd. Sora is nu beschikbaar in Super Smash Bros Ultimate op de Nintendo Switch als DLC.