Save Me Mr. Tako: Definitive Edition aangekondigd en lancering op 5 mei

Save Me Mr. Tako: Definitive Edition aangekondigd en lancering op 5 mei

Limited Run Games en ontwikkelaar Christophe Galati hebben aangekondigd dat Save me Mr.Tako: Definitive Edition op 5 mei 2021 in de Nintendo Switch eShop en Steam zal verschijnen. 

Deze nieuwe release van de originele Save me Mr. Tako zal talloze verbeteringen bevatten, zoals nieuwe moeilijkheidsgraden, opnieuw in evenwicht brengen, nieuwe veranderingen in levenskwaliteit, nieuwe randafbeeldingen en nog veel meer!

Daarnaast plaagde Limited Run Games dat er een fysieke release van de game in de maak was.

Het originele Save me Mr.Tako debuteerde in 2018, hoewel het later in 2020 uit de Switch eShop en Steam werd gehaald nadat Christophe Galati afscheid had genomen van de vorige uitgever van de game, Nicalis. Christophe Galati heeft duidelijk gemaakt dat spelers die de originele Save me Mr. Tako hebben gekocht, een nieuwe aankoop van Save me Mr. Tako: Definitive Edition moeten doen om van de nieuwe inhoud te genieten:

“Vorig jaar, voor het tweejarig jubileum van de game, kondigde ik aan dat ik afscheid had genomen van mijn voormalige uitgever Nicalis, wat resulteerde in het verwijderen van de game uit de winkels (Steam en Nintendo eShop) … Omdat de game van de lijst is verwijderd en nu onder een nieuwe uitgever, kunnen we de bestaande game niet patchen en moeten deze in plaats daarvan als een nieuwe titel aanleveren.

video
play-rounded-fill

Helaas betekent dit dat iedereen die de originele game eerder heeft gekocht, nog steeds deze nieuwe versie moet kopen om van alle nieuwe inhoud te kunnen genieten. Ik heb contact opgenomen met zowel Valve als Nintendo om te kijken of ik een speciale korting kon krijgen voor spelers met de originele versie in hun bibliotheek, maar dat is helaas onmogelijk. Ik wou dat de dingen anders waren gegaan, maar anders was het spel blijven hangen in zijn oorspronkelijke en gebrekkige vorm. “

Over Save Me Mr. Tako: Definitive Edition

Duik in een groot avontuur in het Game Boy-tijdperk!

In een wereld waar mensen en octopussen in oorlog zijn, is Tako een pacifistische kleine octopus die een vrouw op een stormachtige nacht redt van de verdrinking. Een fee ziet deze daad van moed en geeft hem de mogelijkheid om op het land te overleven. Terwijl hij over de wereld reist, daagt Tako zijn familie en zijn mensen uit om te proberen conflicten tussen mensen en octopussen op te lossen en hem in de wortels van deze disfunctionele wereld te storten.

Tako lost puzzels op, verandert vijanden in platforms door er inkt op te spuwen, onderzoekt mysterieuze kerkers en vecht tegen hardnekkige bazen op zijn missie om een ​​einde te maken aan de oorlog tussen het onderzeese Octopus-koninkrijk en het aardse mensenrijk. Help jij deze dappere octopus om zijn boodschap van tolerantie te verspreiden en beide soorten te leren samen te leven in vrede en eenheid?

Belangrijkste kenmerken

 • Ontworpen als eerbetoon aan de originele Game Boy: ziet eruit, klinkt en speelt als een verloren gewaande cartridge.
 • Zes werelden om te verkennen.
 • 50 verschillende hoeden die Tako kan aanschaffen en dragen om speciale vaardigheden te verwerven.
 • Uitgebreide personagedialoog met veel unieke en gedenkwaardige NPC’s.
 • Side-quests, puzzels, mini-games en 16 verschillende kerkers om te verkennen.
 • Meerdere door spelers selecteerbare paletten om het kleurenschema van het spel te wijzigen.
 • Definitieve editie-functies
 • Nieuwe moeilijkheidsgraden en opnieuw in evenwicht brengen van het originele spel.
 • Hintsysteem, automatische paletoptie en meer verbeteringen in de kwaliteit van leven.
 • Geluidssysteem om te luisteren naar de soundtrack gecomponeerd door Marc-Antoine Archier.
 • Nieuwe randafbeeldingen en extra inhoud.
Ad