Schatting grootte Super Smash Bros. Ultimate

Schatting grootte Super Smash Bros. Ultimate

Als je de game digitaal wil hebben, kun je alvast ruimte vrij gaan maken.

Hoewel het nog wel even duurt voordat we aan de slag kunnen met Super Smash Bros. Ultimate, heeft de officiële Japanse Nintendo Store wel al een schatting gegeven van de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt als je de game in de Nintendo eShop aanschaft. Volgens Nintendo zal je ongeveer 16 GB nodig hebben als je de game wil installeren op je Nintendo Switch.

Is dat groot?

Als je kijkt naar de grotere games nu op de Nintendo Switch dan heb je het over titels als; Doom, Wolfenstein, en ja zelfs Breath of the Wild. Dit zijn allemaal games die een 16GB cartridge gebruiken. Buiten Zelda om zijn het ook games die dit doen en nog een flinke download nodig hebben.

Voor Nintendo’s doen is het echter zeker wel groot te noemen. Heel veel titels zijn stiekem maar een paar gigabyte groot. Smash Bros. Ultimate is in de grootte van BOTW. Dus we kunnen ons opmaken voor flink wat geweld.

We moeten nog een paar maanden wachten op de lancering van Super Smash Bros. Ultimate en het spel is vrijwel zeker nog steeds in ontwikkeling. Dat betekent dat het op het moment eigenlijk onmogelijk is om aan te geven hoeveel ruimte er uiteindelijk nodig zal zijn voor het downloaden van de game. Tegen het eind van 2018 zullen we waarschijnlijk preciezere gegevens krijgen.

Maar we zie ook eigenlijk wel de kans voor DLC als het op Smash Bros. Ultimate aankomt.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt wereldwijd op 7 december 2018.