SEGA dichter bij Dreamcast-games

SEGA dichter bij Dreamcast-games

SEGA zegt dat het nu een stap dichterbij is om klassieke Dreamcast-titels via SEGA Ages naar de Nintendo Switch te brengen.

Volgens Famitsu

Het bedrijf vertelde Famitsu dat er twee manieren zijn waarop ze het kunnen aanpakken en die twee manieren zijn emulatie of alternatief opnieuw maken.

SEGA’s Naoki Horii zegt dat van de twee opties emulatie de gekozen methode lijkt te zijn, maar voor sommige titels kunnen ze opnieuw worden gemaakt met behulp van de originele broncode.

Wacht wat; emulatie door SEGA zelf, cool. Maar ook al klinkt dat cool, remakes klinken nog beter. Omdat je dan een situatie zou hebben waarin de nieuwe versie superieur zou kunnen zijn dankzij de nieuwe machines (sterkere) krachten.

Laten we hopen dat SEGA verschillende Dreamcast-titels op de Nintendo Switch begint uit te zetten. Ik zou dol zijn op Crazy Taxi, Sonic Adventure (1 en 2), Jet Set Radio, Marvel vs Capcom (1 + 2) en oh … Legacy of Kain: Soul Reaver. Maar ik zou er waarschijnlijk vrij lang over kunnen doorgaan welke titels ik van dat systeem wel allemaal zou willen hebben.

Ad