Shadowgate komt op 11 April

Shadowgate komt op 11 April

Het is nu officieel bevestigd dat Abstraction Games en Zojoi’s Shadowgate volgende maand zullen verschijnen op Nintendo Switch.

video

De titel is een geremasterde versie van het klassieke point-and-click-avontuur, liefdevol herinnerd om zijn duivelse vallen en breinbrekende puzzels.

Over Shadowgate

Shadowgate is een van de meest bekende en geliefde avontuurtitels in de geschiedenis van games. Het maakte spelers snel geliefd met zijn fantastische atmosferische soundtrack, gevaarlijke locaties om doorheen te komen, talloze puzzels om op te lossen en nog veel meer manieren om gruwelijk te sterven dan gamers eerder voor mogelijk hielden. Thrust in de rol van “The Seed of Prophecy”, spelers reizen diep in het kasteel, in de hoop het kwaad te verslaan dat in hen woont – de gevreesde Warlock Lord.

Dat legendarische avontuur is van begin af aan opnieuw ontworpen, met talloze nieuwe hersenkrakende puzzels, veel nieuwe kamers met verbluffende handgeschilderde 2D grafische details en meer objecten om mee te werken.

Deze nieuwe consoleversie bouwt voort op de massaal opnieuw ontworpen remake van de originele Shadowgate en heeft een verfijnde gebruikersinterface en een intuïtief, op wielen gebaseerd pictogramcommandosysteem om spelers te helpen bij hun zoektocht.

Maak je klaar dappere avonturier, het Living Castle wacht op je!

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

  • First Person Adventuring: gebruik je inventaris, kaartsysteem en intuïtieve gebruikersinterface om je zoektocht te voltooien.
  • Dangerous Dungeons: Tal van prachtig geïllustreerde kamers met zowel nieuwe als bekende locaties, die een nieuwe gameplay-ervaring bieden.
  • Mind-buigende puzzels: veel nieuwe en bijgewerkte puzzels die naadloos uitbreiden op het originele spel.
  • Moeilijkheidsniveaus: vier verschillende moeilijkheidsniveaus (van beginneling tot expert) die de gameplay-ervaring en puzzelstructuur daadwerkelijk veranderen. Voor de ultieme uitdaging, probeer de Ironman-modus die saves uitschakelt en vereist dat spelers het spel in één keer voltooien.
  • Retro-modus: speel het spel alsof het 1989 is! Schakel in om te luisteren naar de originele chiptunes van Hiroyuki Masuno, verplaats tussen kamers met gepixelde overgangen en volg de tekst in retro-formaat.
  • Verhalen vertellen: Shadowgate biedt dramatische filmscènes en dezelfde geweldige verhalen die je van de oorspronkelijke makers verwacht.
  • Cinematic Score: een digitaal georkestreerde, dynamische soundtrack die verandert met gameplay van componist Rich Douglas.
  • Soundscapes: een compleet atmosferisch en op puzzels gebaseerd geluidsontwerp met honderden geluidseffecten.

Shadowgate wordt gelanceerd op 11 april, maar is nu beschikbaar voor pre-load met korting via de Switch eshop.