Sharp gaat IGZO display panelen leveren

Sharp gaat IGZO display panelen leveren

Sharp heeft aangekondigd dat het Nintendo zijn vlaggenschip display voor de Nintendo Switch, IGZO, gaat aanbieden.

Het is niet duidelijk welke modellen hiervan zullen profiteren. Het kan de Nintendo Switch Lite zijn die in september komt, de herziene Switch met een langere batterijlevensduur (hoewel deze in bepaalde regio’s al beschikbaar is) of de volgende Switch-console.

IGZO – indium gallium zinkoxide – is een halfgeleidend materiaal dat de in Osaka gevestigde display-maker als eerste gebruikte in in massa geproduceerde display-panelen. De functies omvatten een hoge resolutie, laag energieverbruik en duurzaamheid.

IGZO-panelen

“We zullen bieden waar we het meest goed in zijn, IGZO,” zei Sharp Executive Vice President Katsuaki Nomura, toen hem werd gevraagd wat voor soort schermen het bood aan een videogameclient. De Wall Street Journal meldde in maart dat Sharp dit jaar leverancier zou worden van de vlaggenschip Switch-console van Nintendo.

Mensen die bekend zijn met de productplanning van Nintendo zeggen dat het ideeën heeft voor verdere updates van de Switch-lineup na die twee modellen om de levenscyclus van het platform te verlengen. CEO Shuntaro Furukawa heeft gezegd dat het bedrijf altijd aan nieuwe hardware werkt.

 

De heer Nomura van Sharp heeft niet gespecificeerd welk model de IGZO-schermen zou hebben.