Sharp toegevoegd als assembler van Nintendo Switch-console

Sharp toegevoegd als assembler van Nintendo Switch-console

Nintendo heeft dit jaar het grootste deel van de enorme vraag naar de Nintendo Switch geprobeerd bij te houden, grotendeels dankzij Animal Crossing: New Horizons.

Natuurlijk wordt dat nog meer aangewakkerd door mensen die thuis blijven vanwege de pandemie van het coronavirus.

Ze moeten ook manieren vinden om zich aan te passen aan de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Als gevolg hiervan besloot Nintendo om wat hulp te zoeken.

Bloomberg meldde dat, volgens “mensen die direct bij de zaak betrokken waren”, Nintendo Sharp Corporation als assembler heeft toegevoegd aan hun Nintendo Switch-consolelijn. Het is niet de eerste keer dat Nintendo met hen samenwerkt. In het verleden had Sharp de Famicom-console van Nintendo in elkaar gezet en later leverden ze enkele ‘sleutelcomponenten’ voor de 3DS.

Over het toevoegen van Sharp

Sharp heeft een fabriek in Maleisië, een alternatieve productielocatie buiten China waar Nintendo naar op zoek was vanwege de handelsoorlog. De fabriek heeft ook extra capaciteit, waardoor Nintendo daar enkele Nintendo Switch-bestellingen kan leiden en de productie van console-eenheden kan verhogen. Volgens Bloombergs bronnen is “het productievolume in de Zuidoost-Aziatische site beperkt”.

Foxconn Tech, in China, verzorgt nog steeds het grootste deel van de Nintendo Switch-productie in de regio

Over Sharp

De Sharp Corporation is een Japanse multinational die elektronische producten ontwerpt en vervaardigt, met het hoofdkantoor in Sakai-ku, Sakai, in de prefectuur Osaka. Sinds 2016 is het grotendeels in handen van de in Taiwan gevestigde Foxconn Group.

Ad