Shin Megami Tensei V – Details over personages en gameplay-mechanica

Shin Megami Tensei V – Details over personages en gameplay-mechanica

Atlus heeft een nieuwe set informatie uitgebracht met details over de personages Shoei Yakumo, Nuwa en Abdiel, evenals de onderhandelings-, fusie- en vaardigheids-/stat-bouwsystemen van de game.

Atlus’ veelgeprezen Shin Megami Tensei-serie

In 1992 werd de allereerste Shin Megami Tensei-titel op de wereld uitgebracht. Het duistere verhaal dat zich verdiepte in anarchistische thema’s die destijds ongebruikelijk waren in games, gecombineerd met het innovatieve vechtsysteem waarbij spelers demonen en goden rekruteren om naast hen te vechten, leidde ertoe dat het spel en de serie een cult-aanhang kregen. De veelgeprezen Persona- en Devil Summoner-series begonnen allemaal vanaf hier.

Nu, in 2021, zal het nieuwste deel van de serie, Shin Megami Tensei V, een geheel nieuwe demonische ervaring leveren die volledig gebruik maakt van de hoogwaardige graphics die een moderne console biedt, terwijl het trouw blijft aan de roots van de serie .

Tekens

Shohei Yakumo (ingesproken door Tomokazu Sugita)

Een mysterieuze man die de hoofdpersoon in de weg staat terwijl hij door Da’at gaat. Hij noemt zichzelf een verdelger van demonen, hoewel zijn motieven en ware trouw onbekend blijven. Zijn enige partner is Nuwa, zelf een demon.

Nuwa (ingesproken door Ayana Taketatsu)

Een godin die voorkomt in de Chinese mythologie. Ze werkt samen met Yakumo sinds hij jong was om een ​​bepaald doel te bereiken. Ze confronteert de hoofdpersoon zonder waarschuwing of genade.

Abdiel (ingesproken door Romi Park)

De aartsengel die het bevel voert over de belangrijkste tak van Bethel. Streng en compromisloos gebruikt ze haar overweldigende kracht om iedereen uit te roeien die de doelen van Bethel bedreigt. Ze is vurig toegewijd aan God en zet zich in om zijn orde koste wat kost te verdedigen.

Demonen

Tijdens het verkennen van Da’at kom je meer dan 200 soorten demonen tegen. Naast de klassiekers verschijnen er verschillende nieuwe demonen, ontworpen door personageontwerper Masayuki Doi.

  • (Dame) Inanna
  • (Dame) Danu
  • (Beest) Loup-Garou
  • (Vile) Lahmu
  • (Dame) Ishtar
  • (Drake) Hydra

Systemen

Onderhandeling

Je kunt met vijandige demonen praten om ze in plaats daarvan in een bondgenoot te veranderen. Demonen hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid en eigenaardigheden, en deze game zal geheel nieuwe gedragspatronen bevatten. Er wordt gezegd dat het temperament van demonen ook wordt beïnvloed door maanstanden, vooral onder volle en nieuwe manen. Demonen zijn moeilijk te lezen en moeilijker te overtuigen, maar risico’s nemen met bizarre reacties is een deel van het plezier.

Bovendien kan het hebben van bepaalde demonen in je groep leiden tot speciale gesprekken met vijandige demonen die je tegenkomt. Bepaalde demonen die mythologische connecties delen, lijken elkaar soms te herkennen; experiment, en je zult misschien verrast zijn door wat er gebeurt.

Fusies

—Sophia (ingesproken door Sayaka Kinoshita)

Met demonenfusie kun je twee demonen combineren om een ​​nieuwe te maken. Afgezien van de basisfusie van twee demonen, kun je ook “omgekeerde fusie” uitvoeren, waarbij je eerst de resultaten kunt zien en dienovereenkomstig de benodigde demonen kunt selecteren; speciale fusies, waarbij twee tot vier demonen worden gefuseerd om nog sterkere te creëren; en elementaire fusies, waarmee je kunt upgraden of downgraden naar een andere demon binnen dezelfde familie. Met fuseren kun je je favoriete vaardigheden vrijelijk overzetten naar nieuwere demonen (op enkele uitzonderingen na) – bezoek Sophia in de World of Shadows om je eigen unieke, krachtige demon te creëren!

  • Speciale fusie
  • Omgekeerde fusie
  • Elementaire fusie
  • Maak je eigen demon!

Kenmerken voor vaardigheden/statistieken

—Essenties

Terwijl je Da’at verkent, kom je Essences tegen – spirituele kernen doordrenkt met de kracht van demonen. Je kunt essenties ontvangen van specifieke demonen – bijvoorbeeld Pixie’s Essence van een Pixie – en ze zijn doordrenkt met de vaardigheden en affiniteiten van die demon. Door ze te versmelten met de hoofdpersoon, kun je zijn vaardigheden en affiniteiten naar wens aanpassen. Je kunt ze zelfs combineren met demonen in je gezelschap om hun vaardigheden aan te passen!

—Glorie en wonderen

In Da’at kun je ook Glory verkrijgen, een manifestatie van goddelijke waardigheid. Je kunt Glory uitgeven om Miracles te leren wanneer je de World of Shadows bezoekt. Er wordt gezegd dat wonderen krachtige vaardigheden zijn die de natuurwetten veranderen, en ze omvatten een verscheidenheid aan vaardigheden die je kunnen helpen bij gevechten, onderhandelingen, demonfusies, vaardigheidspotentieel en zelfs het opbouwen van statistieken. Versterk de hoofdpersoon door Glory te verzamelen en Miracles te leren.

Shin Megami Tensei V wordt gelanceerd voor de Nintendo Switch op 11 november in Japan en 12 november wereldwijd.