Shin Megami Tensei V – Gameplay footage en meer details

Shin Megami Tensei V – Gameplay footage en meer details

De livestream van Nintendo Treehouse gaf ons een diepere kijk op Shin Megami Tensei V voor Nintendo Switch en er waren een handvol details die de presentatoren doornamen in hun playthrough die ongeveer 30 minuten duurde.

Geruchten dat Shin Megami Tensei V wordt geannuleerd, circuleerden niet zo lang geleden op internet, maar het is officieel bevestigd dat de volgende game in de veelgeprezen RPG-serie op 12 november uitkomt en de pre-orders hiervoor titel opent op 21 juni.

video
play-rounded-fill

Over Shin Megami Tensei V

Het hoofdpersonage besturen

Een mens die is versmolten met een onbekend wezen – de presentatoren lieten ons een vervallen en stoffig Tokio zien dat is overspoeld door demonen. Sommige zijn vriendelijk, andere zeker niet en na wat vertaalde dialogen zagen we het eerste gevecht zich ontvouwen. Het is een turn-based affaire met als belangrijkste doel de zwakheden van je vijand te onthullen om meer aanvallen te krijgen totdat ze vallen.

Er is hier een eerste franchise waarbij je vijanden op het slagveld kunt zien voordat je een gevecht aangaat, een toevoeging die zeker goed zal vallen bij fans van de serie.

Nivellering

Na het opwaarderen werd de aandacht gevestigd op een franchisebestanddeel: demonenonderhandelingen.

Chatten met de demonen maakt al vanaf dag 1 deel uit van de serie en onderhandelen met deze wezens kan anders willekeurige vijanden in bondgenoten veranderen om je kansen te vergroten om door krachtigere vijanden die voor je liggen te vegen. De onderhandelingen over de livestream verliepen niet helemaal volgens plan en we hebben onze Treehouse-vertegenwoordiger geld weggespoeld voordat hij toch aanviel – volgende keer meer geluk!

video
play-rounded-fill

Shin Megami Tensei V wordt een behoorlijk solide aanbod en zal ongetwijfeld goed vallen bij fans.