Shovel Knight Pocket Dungeon en Cyber Shadow verkoopcijfers

Shovel Knight Pocket Dungeon en Cyber Shadow verkoopcijfers

Yacht Club Games, een van de meest getalenteerde indie-videogamebedrijven, heeft een verkoopanalyse vrijgegeven voor de twee meest recente blockbusters, Shovel Knight: Pocket Dungeon en Cyber ​​Shadow.

Van beide games zijn volgens het bedrijf de meeste exemplaren verkocht op de Nintendo Switch-platformfamilie. Verder beweert het team dat ze “gewijd zijn aan het maken van drie belangrijke updates voor de game, door enorme functies toe te voegen zoals online multiplayer, mod-ondersteuning op Steam en meer, meer, meer van alles” voor Shovel Knight Pocket Dungeon. Shovel Knight: Pocket Dungeon heeft tot nu toe 35.000 exemplaren verkocht.

Verkopen van Yacht Club Games op Nintendo Switch

In hun blogpost op Cyber ​​Shadow zeiden ze dat van de 2D-actiegame 85.000 exemplaren op alle platforms waren verkocht. “Het is vermeldenswaard dat Cyber ​​Shadow een Xbox Game Pass-titel op de eerste dag was, wat inhoudt dat meer dan 300.000 mensen de game gratis op Game Pass hebben gekocht, volgens onze berekeningen.” Tot nu toe hebben ongeveer een half miljoen mensen gejat op Cyber ​​Shadow, wat ons extatisch maakt!”

  • Shovel of Hope uitgebracht in juni 2014 – 18 maanden ontwikkeling, 6 teamleden, $ 1,4 miljoen
  • Plague of Shadows werd gelanceerd in september 2015 na een jaar productie, negen teamleden en een budget van $ 1 miljoen.
  • Spectre of Torment werd gelanceerd in maart 2017 na een ontwikkelingsperiode van 15 maanden, 16 teamleden en een budget van $ 1,5 miljoen.

Hier zijn de statistieken van King of Cards en Showdown:

  • King of Cards wordt in december 2019 gepubliceerd en zal 18 maanden in beslag nemen met 16 teamleden en een budget van $ 2,5 miljoen (Kickstarter-budget 25k)
  • Showdown wordt in december 2019 gepubliceerd en duurt 12 maanden met 16 teamleden en een budget van $ 1,5 miljoen (Kickstarter-budget 50k)
  • Yacht Club Games heeft bijna $40 miljoen aan inkomsten verdiend met al onze games (na omzetbelasting, vermindering van partners en platformhouders, enzovoort). Voor ons is dat volkomen verbijsterend. Het heeft ons in staat gesteld om uit te breiden naar een studio van 25 mensen die aan twee games tegelijk werken!
Ad