Shovel Knight Pocket Dungeon – Hoe het tot stand is gekomen

Shovel Knight Pocket Dungeon – Hoe het tot stand is gekomen

Celia Schilling, hoofd marketing bij Yacht Club Games legde in een interview uit hoe de onlangs uitgebrachte Shovel Knight Pocket Dungeon tot stand kwam. Het team werkte samen met solo-indie-ontwikkelaar Vine, die bezig was met het maken van een puzzelspel en screenshots op sociale media had gedeeld voordat Pocket Dungeon uitkwam. Yacht Club-games zagen de aantrekkingskracht in de komende game en besloten dat het perfect bij het team zou passen en dus werd het Shovel Knight Pocket Dungeon.

Celia Schilling, op Shovel Knight Pocket Dungeon

“Het spel paste bizar goed bij het Shovel Knight-genre”, zegt Schilling, en hij merkt op dat Vine’s werk enkele griezelige (en handige) overeenkomsten vertoonde met de wereld van Shovel Knight met zijn cast van skeletten, klodders en ridders. Schilling voegt eraan toe dat haar team vooral gecharmeerd was van de manier waarop Puzzle Knight er zo elegant in slaagde om roguelike en raadselachtige gameplay te combineren: “We werden er verliefd op omdat het niet slechts één ding is dat we leuk vinden, het zijn twee dingen die we leuk vinden – dus laten we doorgaan dit!” Schilling voegt toe.

Over Shovel Knight Pocket Dungeon

Sluit je aan bij je mysterieuze gids Puzzle Knight terwijl je door hordes vijanden schopt, nieuwe uitrusting aanschaft en vecht tegen bekende en nieuwe bazen. Verken een verhaal met eindeloze wendingen, ga op zoek als je favoriete helden en daag zelfs een vriend uit voor een snelle onderlinge competitie in Shovel Knight Pocket Dungeon!

  • Betreed een wereld van puzzelspellen met vallende blokken, met een kruipende wending in kerkers! Bots tegen vijanden om ze te verslaan en schade uit te wisselen in een uniek vechtsysteem. Een geheel nieuwe hybride die nog nooit eerder is gezien. Groepeer vijanden voor massale kettingaanvallen terwijl je sleutels, power-ups en drankjes grijpt om je gezondheid aan te vullen!
  • Beheer meer dan 10 van je favoriete helden uit het Shovel Knight-universum, elk met een unieke kracht en speelstijl.
  • Voorzie jezelf meteen van een schat aan items en uitrusting. Mix en match je uitrusting om je voor te bereiden op elke ontmoeting.
  • Speel op verschillende manieren met Verhaalmodus, competitieve versus-modus voor 2 spelers, een dagelijkse uitdaging en nog veel meer!
  • Een gedurfde nieuwe visuele stijl vult een nieuw verhaal aan. Leer de kneepjes van het vak van je vriend Puzzle Knight terwijl je probeert te ontsnappen uit de mysterieuze Pocket Dungeon. De kenmerkende verhalen en humor van Shovel Knight zijn volledig te zien!
  • Door je amiibo™ uit de Shovel Knight-serie te gebruiken, kun je een beroep doen op een bekende feeënvriend om je gezelschap te houden tijdens je verbijsterende puzzelavontuur!
Ad