Sol Cresta komt op 9 December 2021

Sol Cresta komt op 9 December 2021

PlatinumGames heeft Sol Cresta officieel onthuld, een geheel nieuwe verticale shooter die een tijdje geleden op Nintendo Switch, PS4 en pc verscheen.

Tijdens de livestream Bitsummit kondigde de ontwikkelaar aan dat Sol Cresta op 9 december 2021 officieel wordt gelanceerd voor $ 39,99 / € 39,99 / 3.980 yen. Het bedrijf onthulde ook “Sol Cresta Dramatic Downloadable Content” – die een nieuwe, ingesproken verhaalmodus zal toevoegen, geschreven door Hideki Kamiya zelf.

video

Over Sol Cresta

DOCK, SPLIT EN FORMEER!

Bestuur drie schepen en bevrijd het zonnestelsel uit de klauwen van het kwaad in dit schietspel in vrije vorm!

De NEO-CLASSIC ARCADE-serie van PlatinumGames zet de geest en het plezier van klassiek gamen voort met behulp van moderne technologie, en het eerste project in dit streven is Sol Cresta. Sol Cresta neemt de docking- en formatiestrategieën van klassieke schietspellen Moon Cresta en Terra Cresta en verbetert ze met het “free-form docking”-systeem.

Het vlaggenschip Yamato, bestaande uit de schepen Amaterasu, Tsukuyomi en Susano, kan verschillende aanvallen gebruiken, afhankelijk van hoe de drie schepen zijn uitgelijnd. Het aanmeren, splitsen en hervormen van de schepen als dat nodig is, is de sleutel tot het verslaan van de binnenvallende legers van Mandler.