Sol Cresta – Nieuwe Details en Game Systems-trailer

Sol Cresta – Nieuwe Details en Game Systems-trailer

Platinum Games heeft nieuwe informatie vrijgegeven over Sol Cresta, het vervolg op de klassieke shoot ’em ups Moon Cresta en Terra Cresta.

Hideki Kamiya besprak de geschiedenis achter de oprichting van Sol Cresta als een moderne kijk op het shoot ’em up-genre. Sol Cresta-regisseur Takanori Sato heeft ook enkele van de spelsystemen beschreven, zoals het “dock-and-split”-systeem en “Formations”.

video
play-rounded-fill

Over Sol Cresta

Sol Cresta is een NEO-CLASSIC shooter waarin je de geavanceerde docking-jager Yamato bestuurt en Operatie: Sol Cresta start om het zonnestelsel terug te nemen van het kwaadaardige Mega Zohar-leger.

De Yamato bestaat uit drie kleinere schepen; Eenheid 01 “Amaterasu”, Eenheid 02 “Tsukuyomi” en Eenheid 03 “Susano.” Door deze drie schepen op verschillende manieren aan te meren en te splitsen, kun je je aanpassen aan verschillende vijanden en situaties!

Docken en splitsen

De drie schepen waaruit de Yamato bestaat, meren aan in lood-, midden- en achtervolgorde en kunnen op elk moment worden opgesplitst en opnieuw worden aangemeerd! Door te splitsen, opnieuw te ordenen en opnieuw te koppelen, kun je de wapens van de Yamato veranderen en het beste schot voor de klus kiezen!

Eenheid 01: Amaterasu

Dit schip vertegenwoordigt de zon en heeft lasers als belangrijkste wapen. Koppel hem aan de lijn om de Tri Laser te gebruiken! Hoewel niet erg krachtig, vuurt het lasers in drie richtingen af! Dock het in het midden om de Wide Laser te gebruiken! Je kunt een gigantische laser afschieten die vijanden uitroeit!

Eenheid 02: Tsukuyomi

Dit schip vertegenwoordigt de maan en heeft raketten als belangrijkste wapen. Plaats hem aan de lijn om de Electro Missile te gebruiken! Deze raket richt zich op vijanden en levert een schok bij impact! Dock het in het midden om de Full Burst Missile te gebruiken! Dit vuurt een spervuur ​​van raketten af ​​met verbeterde homing, waardoor de vijand nergens heen kan!

Eenheid 03: Susano

Dit schip vertegenwoordigt de aarde en heeft boren als belangrijkste wapen. Dock het in de leiding om de Drill Shot te gebruiken! Dit vuurt een multi-hit boor af die vijanden doorboort en steen kan kraken! Dock het in het midden om de Gigaton Drill te gebruiken!! Dit activeert een gigantische boormachine die naderende vijanden verpulvert! Druk op de knop om hem sneller te laten draaien! Het achteraangemeerde schip biedt ondersteuningsvuur! Gebruik je arsenaal verstandig om Sol Cresta naar de overwinning te leiden!

Formaties

Als de drie schepen worden gesplitst, kunnen ze in speciale formaties komen en voor een beperkte tijd toegang krijgen tot extreem krachtige formatieschoten. Formatieschoten hebben echter energie nodig om te activeren, dus schiet niet zomaar weg!

Delta-formatie

Deze formatie vuurt een enorm salvo schoten af ​​over een groot bereik om vijanden uit te schakelen! Enkele schoten zijn niet erg krachtig, dus verspil ze niet aan sterke vijanden!

Maanvorming

Deze formatie vuurt grote, halvemaanvormige schoten naar links en rechts af! Met dit schot kun je zware schade toebrengen aan de flank van de vijand!

Naverbrandervorming

Deze formatie vuurt drie dodelijke lasers naar achteren! Ze zijn moeilijk te richten, maar hun kracht is ongeëvenaard!

Er zijn ook andere formaties te vinden! Gebruik Formations verstandig om uit de problemen te komen!

Sol Cresta wordt ergens in 2021 gelanceerd voor Nintendo Switch.